To je to što me zanima!

Novi problemi uoči Rumunjske: Na ovakav način Cluj neće pasti, srećom vratio se Bruno Petković

Sandro Kulenović niti u 18. službenom nastupu nije zabio prvi gol za Dinamo, dok je Lirim Kastrati u drugoj utakmici za 'modre' zaradio crveni karton. Zagrepčani su slavili zbog jako naivnog penala...
Vidi originalni članak

Dinamo je sretno i spretno slavio (1-0) u Puli. Imali su domaći nogometaši više prilika, čak i igrača više (isključen Kastrati), a onda im je presudio - Bruno Petković. Najbolji igrač Dinama 'navukao' je Rafu Paeza na prilično naivan penal, pa sam s bijele točke zabio za pobjedu 'modrih'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrepčani su se nakon 34 dana vratili na Aldo Drosinu, na stadion na kojem su im Puljani u pretposljednjem kolu prošle sezone očitali pravu nogometnu lekciju. Zoran Mamić sada nije imao na raspolaganju Zagorca, Dilavera, Leovca, Kadziora i Gavranovića, a 'out' mu je bio i mladi Gvardiol.

ISTRA - DINAMO 0-1 Petković sve rješava! Izborio je penal pa ga zakucao pod gredu

Ipak, u momčadi se od prve minute vratio Arijan Ademi, dok je na klupi bio i Bruno Petković. A povratak najboljeg napadača, samo nekoliko dana uoči Cluja, i najbolja je vijest za sve navijače Dinama. To se pokazalo i sada u Puli, kada je isključen Kastrati, kada Dinamo nije imao nikakve odgovore za čvrstu obranu domaćina, Zagrepčanima je baš on osigurao nove bodove.

Sandro Kulenović još je jednom dobio priliku od prve minute, ali niti u 18 službenom nastupu za 'modre' nije zabio. A pritisak raste, svi nestrpljivo čekaju prvijenac mladog napadača, gol koji bi skinuo veliki 'teret' s njegovih leđa. Sandro Kulenović jednostavno mora 'proraditi', ovakvih prilika (od prve minute) ove godine možda i neće biti tako puno, vraća se Petković, a u 1. kolu protiv Lokomotive su zabili i Andrić i Gavranović.

Na lijevom boku opet se neočekivano našao Damjan Daničić koji je u igri prema naprijed pokazao 'finu lijevu nogu', ali i imao dosta obrambenih problema. Baš preko te njegove lijeve strane Puljani su najviše prijetili u prvom dijelu, Guzina je prvo pogodio vratnicu, u nastavku iste akcije glavom s tri metra i promašio cijela vrata.

Istina, imao je Dinamo u prvom dijelu nekih zanimljivih akcija u kojima nisu dobro reagirali Kulenović i Kastrati, ali 'modri' su sve do sredine drugog dijela u Puli bili bez udarca u okvir domaćeg gola. A to je, s obzirom na igračku kvalitetu, pa i stanje u pulskoj momčadi ipak nedopustivo. Dinamo je još jednom u Puli pokazao - premalo...

BAYERN JE VODEĆI Uefa: Dinamo ispred Milana, Marseillea, Sociedada! Ispred Hajduka Luksemburžani, Irci...

Dapače, Puljanima je u završnici utakmice poništen pogodak, sudac Bel u toj je akciji signalizirao povlačenje na Ademiju poslije jednog zračnog duela. Mogao je osječki sudac i pustiti akciju do kraja, pa putem VAR-a provjeriti je li tu sve bilo čisto. Puljani su se bunili, ali ni to im na kraju nije pomoglo. Istra je večeras zaslužila više...

Zagrepčani 'utakmicu sezone' čekaju već u srijedu, tada će nogometaši Zorana Mamića put Rumunjske. A za prolaz rumunjskog prvaka, Dinamo će morati biti (barem) za pet koplja bolji nego u Puli. Uostalom, Cluj je prošle sezone u Europskoj ligi zamalo izbacio i Sevillu. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Dragan KataGomercic 23.08.2020.

    neznam svi mrze dinamo

  • Porto1x2 22.08.2020.

    Pokrali istru, gol istre regularna ko kuca

  • 22.08.2020.

    zaboravil si napisat ispred Istre i Varazdina Jajduk

Komentiraj...
Vidi sve komentare