To je to što me zanima!

Novi problemi za Štimca: Fifa suspendirala indijski savez

Indija je ostala bez Svjetskog prvenstva za nogometašice do 17 godina kojoj je trebala biti domaćin u listopadu. A dok se situacija ne riješi, Indija ne smije igrati reprezentativne utakmice...
Vidi originalni članak

Fifa je suspendirala Indijski nogometni savez, te Indiji oduzela domaćinstvo Svjetskog prvenstva za igračice do 17 godina. Razlog? Kako kažu, "pretjeran utjecaj trećih strana na rad saveza". U Indiji već dulje vrijeme vladaju problemi u nogometnom savezu, pa je Vrhovni sud Indije u svibnju raspustio upravni odbor Indijskog nogometnog saveza i imenovao tročlanu komisiju koja nadzire rad saveza do novoizabrane vlasti.

- Ovo je ozbiljno kršenje Fifinih statuta. Suspenzija može biti ukinuta tek kad se ukine odredba o osnivanju tročlane komisije koja nadzire rad saveza, a Indijski nogometni savez preuzme sve ovlasti i poslove u svojoj nadležnosti, poručili su iz Fife u službenom priopćenju.

Čelnici Fife poručuju kako su cijelo vrijeme u kontaktu s indijskim Ministarstvom sporta, te se nadaju kako će se stvari riješiti do 15. rujna kada bi se na izborima trebali pronaći novi ljudi koji će preuzeti rad Indijskog nogometnog saveza. Zanimljivo, Indija do tada ne smije igrati nikakve nogometne utakmice na reprezentativnoj razini, a na klupi muške reprezentacije koja je 104. na svijetu sjedi Igor Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare