To je to što me zanima!

Novi prvoligaši u zadnje tri sezone bez bodova u Parizu

Prava prilika za razigravanje PSG-a je gostovanje Guingampa, čiji je budžet tri puta manji od iznosa odštete koju su oni na ljeto platili samo za Edinsona Cavanija
Vidi originalni članak

PSG je iz trećeg pokušaja uspio doći do ligaške pobjede. Protiv Nantesa su dominirali manje nego protiv Ajaccia, a možda i Montpelliera, ali su bili daleko efikasniji.

- Bilo je teško, Nantes je odigrao s puno srca. Mogli smo i bolje kontrolirati utakmicu, te ranije osigurati pobjedu. Još uvijek tražimo balans, imamo velik napadački potencijal, ali treba nam i dobra obrana. Jednako je bitno obraniti svoju mrežu kao i zatresti tuđu - naglasio je trener Blanc.

Ključnom se pokazala promjena taktike u 4-3-3 i vraćanje u jedanaestorku Lavezzija, čime je centralnu ulogu prema naprijed ponovno dobio Ibrahimović. Lanjski prvi strijelac lige zadovoljan je razvojem situacije:

- Sad će sve biti lakše, umanjili smo pritisak. Igra napreduje, vrlo sam optimističan. Mislim da najbolje tek dolazi.

Prava prilika za razigravanje im je gostovanje najskromnije ekipe u ligi, Guingampa, čiji je budžet tri puta manji od iznosa odštete koju su oni na ljeto platili samo za Cavanija. U kadru nema većih promjena, vjerojatno će istrčati ista jedanaestorka. Uz ozlijeđenog Meneza, nedostaje stoper Sakho koji bi do kraja dana trebao realizirati transfer u Liverpool.

Gosti su startali s dva poraza, ali u trećem kolu samopouzdanje su povratili protiv lokalnog rivala Lorienta. Trener Gourvennec je iznio recept uspjeha:

- Pritisnuli smo ih jer imaju tehnički jake igrače kojima se ne smije dati puno vremena na lopti. Tjerali smo ih da je se odmah riješe i to ih je izbacilo iz ritma. Nisu nas uspjevali ugroziti, osim u prekidu. Mislim da smo pronašli pravi balans između presinga i naše uobičajene pas-igre.

Protiv Parižana, koji su kontraški pristup "doktorirali" pod Ancelottijem takva taktika bi bila samoubojstvo. Vjerojatno će se odlučiti na "parkiranje autobusa" kao Auxerre, no oni na vratima nemaju Ochou... Statistika ne obećava puno, u zadnje tri sezone nijedan novi prvoligaš na Parku Prinčeva nije uzeo ni bod.

Ohrabrenje im je da su i dalje kompletni, nedostaju samo dva braniča bez kojih su od prvog dana, te rezervni napadač Faure.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • V1NCENT_1 31.08.2013.

    Opet će kiksat !

  • torcida - baška voda 31.08.2013.

    Hendikep PSG, hsv, šahtar i isner...tribalo bi proc...fina kvota...6

  • lukyy737 31.08.2013.

    Biti će hendikep , sigurno!:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare