Obavijesti

Sport

Komentari 5

Novi prvoligaši u zadnje tri sezone bez bodova u Parizu

Novi prvoligaši u zadnje tri sezone bez bodova u Parizu
1

Prava prilika za razigravanje PSG-a je gostovanje Guingampa, čiji je budžet tri puta manji od iznosa odštete koju su oni na ljeto platili samo za Edinsona Cavanija

VIDEO

PSG je iz trećeg pokušaja uspio doći do ligaške pobjede. Protiv Nantesa su dominirali manje nego protiv Ajaccia, a možda i Montpelliera, ali su bili daleko efikasniji.

- Bilo je teško, Nantes je odigrao s puno srca. Mogli smo i bolje kontrolirati utakmicu, te ranije osigurati pobjedu. Još uvijek tražimo balans, imamo velik napadački potencijal, ali treba nam i dobra obrana. Jednako je bitno obraniti svoju mrežu kao i zatresti tuđu - naglasio je trener Blanc.

Ključnom se pokazala promjena taktike u 4-3-3 i vraćanje u jedanaestorku Lavezzija, čime je centralnu ulogu prema naprijed ponovno dobio Ibrahimović. Lanjski prvi strijelac lige zadovoljan je razvojem situacije:

- Sad će sve biti lakše, umanjili smo pritisak. Igra napreduje, vrlo sam optimističan. Mislim da najbolje tek dolazi.

Prava prilika za razigravanje im je gostovanje najskromnije ekipe u ligi, Guingampa, čiji je budžet tri puta manji od iznosa odštete koju su oni na ljeto platili samo za Cavanija. U kadru nema većih promjena, vjerojatno će istrčati ista jedanaestorka. Uz ozlijeđenog Meneza, nedostaje stoper Sakho koji bi do kraja dana trebao realizirati transfer u Liverpool.

Gosti su startali s dva poraza, ali u trećem kolu samopouzdanje su povratili protiv lokalnog rivala Lorienta. Trener Gourvennec je iznio recept uspjeha:

- Pritisnuli smo ih jer imaju tehnički jake igrače kojima se ne smije dati puno vremena na lopti. Tjerali smo ih da je se odmah riješe i to ih je izbacilo iz ritma. Nisu nas uspjevali ugroziti, osim u prekidu. Mislim da smo pronašli pravi balans između presinga i naše uobičajene pas-igre.

Protiv Parižana, koji su kontraški pristup "doktorirali" pod Ancelottijem takva taktika bi bila samoubojstvo. Vjerojatno će se odlučiti na "parkiranje autobusa" kao Auxerre, no oni na vratima nemaju Ochou... Statistika ne obećava puno, u zadnje tri sezone nijedan novi prvoligaš na Parku Prinčeva nije uzeo ni bod.

Ohrabrenje im je da su i dalje kompletni, nedostaju samo dva braniča bez kojih su od prvog dana, te rezervni napadač Faure.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka