To je to što me zanima!

Tri tenisača pozitivna na virus, među njima je i Borna Ćorić!

Načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković rekao je kako je još troje tenisača zaraženo virusom, a među njima su Borna Ćorić i kondicijski trener Grigora Dimitrova..
Vidi originalni članak

Nakon što je ustanovljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je sudjelovao na teniskom turniru u Zadru, zaražen virusom, iz Zadra je došlo još nekoliko loših vijesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona na turniru u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković je za HRT rekao kako je još troje tenisača zaraženo virusom. Nije htio govoriti o imenima, no hrvatski tenisač Borna Ćorić priznao je na Instagramu da je on jedan od onih koji je bio pozitivan na testiranju.

- Pozdrav svima. Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na korona virus. Jako je bitno da se svi testiraju koji su bili u kontaktu sa mnom u posljednjih nekoliko dana. Jako mi je žao ako sam ikakvu štetu prouzročio. Osjećam se dobro i nemam nikakve simptome. Budite sigurni i ostanite zdravi. Volim vas sve - napisao je on.

Vicković je dodao kako su 1023 osobe podvrgnute testiranju, svi igrači, treneri i uži tim.  

REAKCIJE IZ SVIJETA Strani mediji: Dimitrov partijao u Beogradu zaražen pa stigao u Zadar, bio je s mnogo tenisača

- Organizira se smještaj, tzv karantena u kojoj će biti smještene igrače pozitivne na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije - rekao je on. 

Iz organizacijskog odbora Adria Toura objavljeno je kako su 22 osobe testirane, a njih troje je je pozitivno.

- Od 22 osobe koje su se sinoć testirale u Zavodu za javno zdravstvo u Zadru, 19 je negativno, a troje pozitivno. Trener Grigora Dimitrova Christian Groh, kondicijski trener Marko Paniki je pozitivan te Borna Ćorić. 

Goran Ivanišević je bio negativan na testiranju, a uz njega i Đorđe Đoković. 

Borna Ćorić  (23) se najvjerojatnije zarazio od bugarskog tenisača Grigora Dimitrova koji je u nedjelju navečer iz Monte Carla objavio kako je bio pozitivan na testiranju što je stvorilo blagu paniku u Zadru. Bugarin je nekoliko dana proveo u Zadru na teniskom turniru Adria tour gdje sudjelovao u svakodnevnih aktivnostima, a Borna je, kao i ostali tenisači, bio s njim u svakodnevnom kontaktu. 

OTKAZANO FINALE TURNIRA Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!

Igrali su meč jedan protiv drugoga, a u četvrtak su zaigrali trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su sudjelovali i druga jaka teniska imena, Marin Čilić, Novak Đoković i Alexander Zverev. Đoković je osobito bio blizak Bugarinu u duelima, a košarkaši Zadra, koji su igrali, poslani su u samoizolaciju. 

SLUČAJ ADRIA TOUR U ZADRU Đoković se jedini nije testirao u Zadru: 'Neće me prisiliti da se cijepim protiv korona virusa...'

Osim košarke, tenisači su isti dan otišli na Forum gdje su se družili s desecima djece i zaigrali tenis na trgu, a zajedno su proveli večer na Gibonnijevom koncertu.

U petak je izgubio od Ćorića i nedugo nakon poraza se povukao s turnira jer se osjećao loše. Otišao je u svoj dom u Monte Carlo gdje je pak podvrgnut testiranju i tamo je saznao da je pozitivan na virus. 

I sam Goran Ivanišević priznao je da je s Bugarinom bio u kontaktu desetak dana. Dimitrov je prvo sudjelovao na turniru u Beogradu, a nakon toga je nekoliko dana proveo u rodnoj Bugarskoj gdje se navodno i zarazio. 

Iz Adria toura su objavili kako su Goran Ivanišević, Marin Čilić i Đorđe Đoković, Novakov brat, negativni na koronu. Čilić je poslao i priopćenje:

- Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz korona virus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi!

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Lefty_26 22.06.2020.

    opet miksanje sa srbima nije donijelo ništa dobro, tom polupancu djokoviću očito nisu sve daske na broju kad u jeku žarišta korone organizira ovakve evente u beogradu i zadru ne pridržavajući se nikakvih normi i regula, atp bi ga trebao kazniti i suspendirati zbog ovakvog bezobzirnog i neodgovornog ponašanja

  • jebojebic 22.06.2020.

    Imao je 100 puta upalu grla,nekad i malo temperaturu i zasto bi mu nesto bilo....a oni mu kazu e imas koronu bolest koju smo izmislili i koja ne postoji,jer moramo i dalje furati tu pricu jer nama to EU kaze.....mrs

  • franjo 54 22.06.2020.

    Bravo za stozer i organizatore i ne samo tog turnira nego i svih ostalih skupova koji nam danas doista nisu potrebni. Nakon onako dobrih rezultata sve smo upropastili otvarajuci granice prema zemljama koje koronu nisu imale pod kontrolom. Mislim da bi trebalo smijeniti citavi stozer jer je popustio pod politickim pritiscima. Ako smo svi mi koji smo se donekle drzali uputa i za najmanje krsenje isli u izolaciju i placali kazne onda kazne trebaju platiti i svi oni politicari koji sada organiziraju skupove po lijepoj nasoj i obavezno ici u samoizolaciju ako su bili u blizini pozitivnih inace sve ovo do sada nije imalo smisla ili su oni otporni na koronu pa kao bogovi mogu raditi sto hoce

Komentiraj...
Vidi sve komentare