Obavijesti

Sport

Komentari 99

Tri tenisača pozitivna na virus, među njima je i Borna Ćorić!

Tri tenisača pozitivna na virus, među njima je i Borna Ćorić!

Načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković rekao je kako je još troje tenisača zaraženo virusom, a među njima su Borna Ćorić i kondicijski trener Grigora Dimitrova..

VIDEO

Nakon što je ustanovljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je sudjelovao na teniskom turniru u Zadru, zaražen virusom, iz Zadra je došlo još nekoliko loših vijesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona na turniru u Zadru

Pokretanje videa...

Grigor Dimitrov 01:39

Načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković je za HRT rekao kako je još troje tenisača zaraženo virusom. Nije htio govoriti o imenima, no hrvatski tenisač Borna Ćorić priznao je na Instagramu da je on jedan od onih koji je bio pozitivan na testiranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozdrav svima. Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na korona virus. Jako je bitno da se svi testiraju koji su bili u kontaktu sa mnom u posljednjih nekoliko dana. Jako mi je žao ako sam ikakvu štetu prouzročio. Osjećam se dobro i nemam nikakve simptome. Budite sigurni i ostanite zdravi. Volim vas sve - napisao je on.

Vicković je dodao kako su 1023 osobe podvrgnute testiranju, svi igrači, treneri i uži tim.  

Strani mediji: Dimitrov partijao u Beogradu zaražen pa stigao u Zadar, bio je s mnogo tenisača
Strani mediji: Dimitrov partijao u Beogradu zaražen pa stigao u Zadar, bio je s mnogo tenisača

- Organizira se smještaj, tzv karantena u kojoj će biti smještene igrače pozitivne na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije - rekao je on. 

Iz organizacijskog odbora Adria Toura objavljeno je kako su 22 osobe testirane, a njih troje je je pozitivno.

- Od 22 osobe koje su se sinoć testirale u Zavodu za javno zdravstvo u Zadru, 19 je negativno, a troje pozitivno. Trener Grigora Dimitrova Christian Groh, kondicijski trener Marko Paniki je pozitivan te Borna Ćorić. 

Goran Ivanišević je bio negativan na testiranju, a uz njega i Đorđe Đoković. 

Zadar: Na Višnjiku svečano otvoren Regionalni teniski centar

Borna Ćorić  (23) se najvjerojatnije zarazio od bugarskog tenisača Grigora Dimitrova koji je u nedjelju navečer iz Monte Carla objavio kako je bio pozitivan na testiranju što je stvorilo blagu paniku u Zadru. Bugarin je nekoliko dana proveo u Zadru na teniskom turniru Adria tour gdje sudjelovao u svakodnevnih aktivnostima, a Borna je, kao i ostali tenisači, bio s njim u svakodnevnom kontaktu. 

Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!
Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!

Igrali su meč jedan protiv drugoga, a u četvrtak su zaigrali trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su sudjelovali i druga jaka teniska imena, Marin Čilić, Novak Đoković i Alexander Zverev. Đoković je osobito bio blizak Bugarinu u duelima, a košarkaši Zadra, koji su igrali, poslani su u samoizolaciju. 

Đoković se jedini nije testirao u Zadru: 'Neće me prisiliti da se cijepim protiv korona virusa...'
Đoković se jedini nije testirao u Zadru: 'Neće me prisiliti da se cijepim protiv korona virusa...'

Osim košarke, tenisači su isti dan otišli na Forum gdje su se družili s desecima djece i zaigrali tenis na trgu, a zajedno su proveli večer na Gibonnijevom koncertu.

U petak je izgubio od Ćorića i nedugo nakon poraza se povukao s turnira jer se osjećao loše. Otišao je u svoj dom u Monte Carlo gdje je pak podvrgnut testiranju i tamo je saznao da je pozitivan na virus. 

Đoković svladao Ćorića na teniskom turniru Adria Tour u Zadru

I sam Goran Ivanišević priznao je da je s Bugarinom bio u kontaktu desetak dana. Dimitrov je prvo sudjelovao na turniru u Beogradu, a nakon toga je nekoliko dana proveo u rodnoj Bugarskoj gdje se navodno i zarazio. 

Iz Adria toura su objavili kako su Goran Ivanišević, Marin Čilić i Đorđe Đoković, Novakov brat, negativni na koronu. Čilić je poslao i priopćenje:

- Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz korona virus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi