To je to što me zanima!

Novi trener Barcelone: Tata i prvi pomoćnici žive skupa...

Trener Gerardo Tata Martino ()50 prijatelj je Messijeva oca Jorgea, a sa svojim pomoćnicima i njihovim obiteljima živi u istoj kući. Doslovno pod istim krovom
Vidi originalni članak

Leo Messi želi da on bude novi Barcin trener. Idol je Messijevu ocu, u Južnoj Americi ima status božanstva. Ali prosječni nogometni navijač se pita: 

“Tko je uopće taj Gerardo Tata Martino?”.

Bio je prvak Paragvaja četiri puta u pet godina s dva različita kluba, a njihovu reprezentaciju odveo je do finala Copa Americe 2011.

Pa ipak nitko ne zna odakle mu taj nadimak. Ne sjeća se ni on, ali priznaje da njegov sin, koji se također zove Gerardo i kojeg zovu Tatita, mrzi taj nadimak.

Tatin nogometni otac je nekadašnji argentinski izbornik Marcelo Bielsa zvani Loco. Obojica su rođeni u Messijevu rodnom Rosariju, a u ‘90-ima Tata i Loco bili su alfa i omega Newels Old Boysa. Bielsa na klupi, Martino na terenu. Gerardo je preuzeo njegovu nogometnu filozofiju, pa čak i gestikulaciju i stil odijevanja...

- Bio je Marcelu Bielsi ono što je Xavi bio Pepu Guardioli - tvrde upućeni.

Kataloncima ga je preporučio i najtrofejniji trener u povijesti, Pep Guardiola.

- Prije nego što sam postao trener Barcelone B, Bielsa me pozvao na roštilj. Ondje je bio i Martino. Proveli smo 12 sati razgovarajući isključivo o nogometu. Kući smo otišli gladni - otkrio je Pep.

Martino živi nogomet, ali doslovno. S pomoćnicima i njihovim obiteljima živi pod istim krovom.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Frenkyy 23.07.2013.

    Hebeš klub kojem jedan igrač odabire trenera!!!

  • Venucci 23.07.2013.

    Mislim da ovaj nece dugo a messi si daje previse prava mjesat se gdje mu nije mjesto

  • Avatar 23.07.2013.

    Sretno mu bilo, i zelim mu sto vise trofeja sa Barcelonom! Ima klubova koji davaju 10x vise novaca na trenere i opet nemaju rezultata, a tako ce biti i u buduce..hehehe...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare