To je to što me zanima!

Novo pojačanje Hajduka: Brazilac, a igra kao Englez

Anderson je kvalitetniji od Ahmada Sharbinija. Osjetio sam to tukavši se s njim na treninzima, rekao je Luka Vučko, bivši suigrač Andersona
Vidi originalni članak

Informacija kako je Hajduk na korak do angažmana Brazilca Andersona Ricarda dos Santosa nije primljena sa pretjeranom pozornošću među navijačima Hajduka, no ako je suditi po onome što o svom bivšem suigraču kaže Luka Vučko, Anderson bi lako mogao postati veliko pojačanje Hajduka.
- S Andersonom sam igrao jednu sezonu u Eskisehirisporu i mogu potvrditi da se doista radi o vrhunskom napadaču. Nije klasičan Brazilac, tehničar, više je engleski tip centarfora, robustan, jak, sjajno igra glavom i što me iznenadilo može jako puno trčati, često se vraća i u obranu – kaže Vučko, koji pojašnjava i zašto je Anderson u dresu Eskisehirspora u 24 utakmice svega šest puta tresao mreže protivnika u Turskoj ligi.
- Tih šest golova u malom klubu kao što je Eskisehirspor vrijedno je kao 15 u nekom većem ili 20 u HNL-u. Nije lako igrati u Turskoj ligi, koja je jača od HNL-a i zadržati se ovdje četiri godine. U Hajduku, koji igra napadački, bit će to nešto posve drugo – pojašnjava Vučko, koga je Anderson kontaktirao prije puta u Split.
- Rekao sam mu sve najbolje o klubu i gradu, te pogotovo navijačima. Momak je OK, nije ekscesan, pravi obiteljski tip. Supruga mu je nedavno rodila drugo dijete i jedino što želi je prilika da se nametne i postigne što više golova - dodao je Vučko.
Vučko je dijelio svlačionicu i sa Ahmadom Sharbinijem i uspoređujući njih dvojicu, prednost je dao Andresonu.
- Ahmada cijenim, ali Anderson je kvalitetniji igrač. Njegovu snagu sam najbolje osjetio tukući se s njim na treninzima. Ali neka ih obojice na Poljudu, ja bih bio najsretniji kad bi oni zabili svaki po 20 golova i odveli Hajduk u Ligu prvaka - dodaje Luka.
 

OD EDUARDA DO SARDINHA
Veliki broj Brazilaca prodefilirao je HNL-om, no samo su rijetki ostavili dublji trag. Prvo ime svakako je Eduardo da Silva, koji je stigao još kao dijete a trenutno uživa status prve zvijezde u svlačionici Slavena Bilića. Trenutno su u HNL-u Etto, Sammir, Dodo, Jefthon, Vicente, Andre, Cicero, Eliomar.. a do nedavno i Carlos, Paraiba, Thiaguinho, Lima, Ricardo da Costa, Francisco Robinho, Andre Silva Batista, Flavio, Gabriel, David Junior Lopes. Navijači Dinama pamte i Andersona Costu, koga je Mamić navodno platio čak milijun eura, a on se umjesto golovima proslavio crvenim kartonom u derbiju na Poljudu nakon svega 30-ak sekundi igre. Brojni Brazilci nastupaju i u drugoj i trećoj ligi, no pravi je kuriozitet izvjesni Emerson da Silva Santos, koji se nakon neuspješnog nastupa u Hercegovini otisnuo sve do otoka Brača, gdje je nastupao za četveroligaša Postira Sardi, a Bračani su ga u šali, po lokalnoj tvornici Sardina prigodno nazvali Sardinho. 

STIGAO NA POLJUD
Anderson je u pratnji menadžera u srijedu predvečer stigao na Poljud. Rekao je novinarima da zna gdje dolazi.
- Znam da je Hajduk veliki klub pogotovo da ima jedne od najboljih navijača u Europi. Najviše informacija dao mi je Luka Vučko s kojim sam igrao u Turskoj.
- Trenirao sam do kraja prosinca, nakon toga sam se malo odmorio i nastavio sa individualnim radom. Vjerujem da ću se u Hajduku nametnuti i izboriti za dobar status te nakon nekog vremena i dobrih igara u Hajduku krenuti u neki veći europski klub - otkrio je svoje planove Anderson.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_39492 03.02.2010.

    nema tu kruva za hajduk....ako nevalja onda će must pare i grijat klupu a ako valja onda će brzo otić u neki bolji klub tako da...

  • SmackThat 03.02.2010.

    Čuo je da se Kalinić prodao u Blackburn, pa bi sad i on, možda je čovijek stvarno dobar igrač, možda i nije, sumljam da dolazi za velike pare, ipak je Svaguša zategnio pipu!

  • nenode23 03.02.2010.

    Po meni,a vidim da je to praksa u Europi... Da bi se dopeljao stranac...on mora bit tri puta bolji od domaćeg igrača! A iskreno,da taj Anderson nešto vrijedi... Nebi on došao u HNL,a još manje u klub koji je totalno logistički i stručno nesređen! A živi bili,pa vidili!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare