To je to što me zanima!

Novozelanđani su 'pobjegli' od Hrvata: Pauzira i dvojac i Mahe

Vladari dvojca bez kormilara Hamish Bond i Eric Murray najavili su da neće nastupati iduće godine. Pauzu je uzeo i zlatni u Riju u samcu Mahe Drysdale
Vidi originalni članak

Dva dana nakon što su Martin i Valent Sinković objavili kako će sljedeće godine nastupati u dvojcu bez kormilara nakon što su u posljednje tri sezone bili nepobjedivi u dvojcu na pariće, "vladari" njihove nove discipline, Novozelanđani Hamish Bond i Eric Murray najavili su kako u 2017. godini neće nastupati, a jednogodišnju pauzu od veslanja najavio je i Mahe Drysdale, koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio zlato s pet tisućinki prednosti u odnosu na srebrnog Damira Martina.

Bond (30) i Murray (34) zajedno su u čamcu od 2009. godine, te su osvojili šest uzastopnih naslova svjetskih prvaka i dva naslova olimpijskih pobjednika (London 2012, Rio 2016) u dvojcu bez, a u tom su razdoblju ostvarili i preko 60 pobjeda na raznim regatama bez ijednog poraza.

Drysdale (38) je u Riju također obranio zlato osvojeno u Londonu prije četiri godine, a i nakon prvog olimpijskog zlata je uzeo godinu dana pauze. Po povratku u čamac osvojio je srebra na svjetskim prvenstvima u Amsterdamu 2014. i Aigubeletteu 2015., da bi u dramatičnom finalu u Riju tek nakon pregleda snimke foto-finiša bilo ustanovljeno kako je pobijedio dvostrukog europskog prvaka Damira Martina.

- Svi sportaši koji su ostvarili velike uspjehe u našem sportu moraju uzeti odmor prije no što se počnu pripremati za nastup na sljedećim Olimpijskim igrama - izjavio je sportski direktor Novozelandskog veslačkog saveza (RNZ) Alan Cotter.

Braća Sinković su od 2014. nastupali u dvojcu na pariće i u toj su disciplini bili apsolutno dominantni, postavili su svjetski rekord, osvojili sve svjetske kupove, dva naslova svjetskih prvaka, a kruna karijere bilo im je olimpijsko zlato u Rio de Janeiru. Prije ulaska u dvojac, bili su uspješni i u četvercu na pariće u kojemu su s Martinom i Davidom Šainom osvojili dva naslova svjetskih prvaka (Lake Karapiro 2010, Chungjiu 2013) i olimpijsko srebro u Londonu 2012.

- Prelazimo u dvojac bez kormilara i koliko god se čini mala promjena, promjena je velika. Kako je ovo postolimpijska godina, odlučili smo nešto promijeniti. To je veliki izazov i pokušat ćemo osvojiti sve kao i u dvojcu na pariće - kazao je Martin Sinković. 

- To nam je veliki izazov, želimo probati neke nove stvari, nitko na svijetu to još nije učinio. Znamo da će biti teško, ali volimo izazove, volimo izazivati sebe i svoje tijelo i vidjeti gdje možemo doći. Želimo ponovno ostvariti velike uspjehe i naciju ponovno učiniti ponosnom - dodao je je Valent Sinković. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jmdelpotro 18.11.2016.

    Vidim kako se piše u superlativima u svemu o Sinkovićima. I neka je, zaslužili su to, al Bond i Murray su bili podjednako uvjerljivi ako ne i uvjerljiviji od Sinkovića u svojoj disciplini pa ste napisali šturo da imaju 6 uzastopnih naslova prvaka. Neobjektivno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare