To je to što me zanima!

Obala Bjelokosti prošla dalje na Afričkom kupu, Hajduk će i dalje biti bez 'pravog' lijevog beka

Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Obale Bjelokosti izborila je plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija koji se održava u toj zemlji, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila aktualnog afričkog prvaka Senegal sa 5-4, a nakon 120 minuta rezultat je bio 1-1. Lijevi bek Hajduka Ismael Diallo (27) i ovu je utakmicu na AFCON-u odgledao s klupe, ali sigurno je da ga neće biti protiv Osijeka jer će Bjelokošćani četvrtfinale igrati u subotu, 2. ožujka.

Premda se jedva provukla kroz skupinu s jednom pobjedom i dva poraza, zbog čega je izbornik Jean-Louis Gasset dobio otkaz usred turnira, a momčad privremeno preuzeo Emerse Fae, Obala Bjelokosti je u "afričkom klasiku" pobijedila Senegal. Aktualni afrički prvak se prošetao kroz prvi dio prvenstva s tri pobjede i 8-1 razlikom pogodaka, bio je favorit i uoči ogleda u Yamoussoukru, ali je ipak izgubio.

Činilo se kako će Senegal pobjedničku seriju nastaviti i protiv Obale Bjelokost nakon što je poveo već u 4. minuti golom Habiba Dialla. U nastavku susreta je imao još nekoliko prilika za potvrdu vodstva, no Sadio Mane, Ismail Jakobs i Diallo nisu bili precizni. Kazna je stigla u 88. minuti kada je Franck Kessie izjednačio iz penala. Sebastian Haller je ubacio do Nicolasa Pepea kojeg je golman Edouard Mendy srušio, međutim gabonski sudac Pierre Atcho nije dosudio kazneni udarac. Oglasio se VAR, a sudac je nakon pregleda video snimke ipak pokazao na bijelu točku.

U nastavku susreta više nije bilo golova pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Presudio je promašaj Mousse Niakhatea u trećoj seriji, branič Nottingham Foresta je pogodio stativu. Ostalih devet izvođača je bilo sigurno. Posljednji, peti gol za domaćine je ponovo zabio Kessie. Obala Bjelokosti će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Malija i Burkine Faso.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dezurni vrabac 30.01.2024.

    Hajduk iskace iz pastete kao i Vucic u Srbiji. Svaki drugi clanak o njemu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare