To je to što me zanima!

Maestralni De Bruyne razbio Dance: Belgija u osmini finala!

Danska je vodila, tresla spojnicu, imala sjajnih šansi... No, Belgija je majstorskom izvedbom Kevina De Bruynea stigla do preokreta pa izborila prolaz u osminu finala. Danska je posljednja u skupini s nula bodova
Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Belgije osigurala je plasman u osminu finala Eura nakon što je u susretu 2. kola skupine B u Kopenhagenu preokretom pobijedila Dansku 2-1 ostvarivši i drugu pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nina Phoenix uz Vatrene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danska je povela već u 2. minuti golom Yussufa Poulsena, no Belgijci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat golovima Thorgana Hazarda iz 55. i Kevina De Bruynea iz 70. minute.

Upravo je De Bruyne bio ključan čovjek utakmice jer je izbornik Roberto Martinez njegovim ulaskom u potpunosti pogodio. De Bruyne je još jednom pokazao koliko znači belgijskoj reprezentaciji i zašto ga se često naziva najboljim veznjakom svijeta.

Prvo je asistirao Hazardu za gol, a zatim i sam pogodio, no ono što veseli je njegov povratak na teren nakon ozljede u dresu Manchester Cityja. 

Domaćin je u 87. minuti umalo izjednačio, no Martin Braithwaite je pogodio spojnicu.

Jučer je Rusija u Sankt Peterburgu pobijedila Finsku 1-0, a pogodak odluke zabio je Aleksej Mirančuk na asistenciju Artema Dzjube u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Na ljestvici vodi Belgija sa šest bodova, Rusija i Finska imaju po tri boda, dok su Danci na začelju s dva poraza.

U zadnjem kolu 21. lipnja sastaju se Rusija i Danska (Kopenhagen), te Belgija Finska (St Peterburg).

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Konjushar 18.06.2021.

    Doktor De Bruyne

  • MatijaKezele 17.06.2021.

    Je*em ti nogomet više, koji peh za Dansku, al nadam se da će razbit ruse i proć dalje

  • žkime 17.06.2021.

    Lako je igrat kad u momcadi imas De Bruynea,znaš da će te uvijek pronaći,igrač kojem je uvijek bilo bitnija asistencija nego gol.

Komentiraj...
Vidi sve komentare