To je to što me zanima!

Goluža: Zagreb je moj klub koji me afirmirao, želim im pomoći

Slavko Goluža naslijedio je smijenjenog Silvija Ivandiju na klupi PPD Zagreba, ali samo do lipnja, kad ide u Slovačku. U rukometnim krugovima priča se da će ga naslijediti Lino Červar
Vidi originalni članak

Od rečenice “zasad ne razmišljamo o smjeni trenera” do vijesti koja kaže “Goluža na klupi umjesto Ivandije” prošla su nepuna 24 sata. Ivandija je jučer vodio jutarnji trening, a Slavko Goluža poslijepodnevni.

PPD Zagreb očekivano je ispao iz Lige prvaka od moćnog Veszprema, ali čelnicima kluba nije se svidio način na koji je do ispadanja došlo. I nisu željeli čekati kraj sezone, okrenuli su Golužin broj i sve je bilo dogovoreno munjevitom brzinom.

- Zagreb je moj klub, dao mi je jako puno, afirmirao me kao igrača i naravno da sam spreman pomoći - javio se bivši hrvatski izbornik nakon što je stupio na dužnost na kojoj je već bio do ožujka 2013.

I neće se previše zadržati na klupi Zagreba.

Već ima potpisan ugovor sa slovačkim Tatranom.

'Meni je riječ zakon'

- Čovjek sam od riječi, ljudima iz Prešova dao sam riječ i toga ću se držati. Sad mi je važno samo dati sve od sebe, maksimalno korektno odraditi posao u Zagrebu do kraja sezone. A nakon toga idem onamo kamo sam obećao da ću doći - istaknuo je Goluža, kojem je prvi potez bio kava s prethodnikom.

- Da, želim odmah sjesti s njim na kavu i porazgovarati, nas dvojica smo bili prijatelji, to ćemo i ostati. Vjerujem da će mi pomoći njegove informacije iznutra. Ipak sam ja dosad bio samo navijač Zagreba - kaže Goluža.

A jedna od priča iznutra kaže da je Ivandija u posljednjem razdoblju izgubio kontrolu nad momčadi, da je djelovao kao da zna što mu slijedi, da više ni on nije bio u najboljoj formi...

I razlaz se nametnuo kao najlogičnije rješenje. Dobio je priliku nakon odlaska Veselina Vujovića, došao je u nezgodnom trenutku, izborio osminu finala Lige prvaka i - izgorio.

Budućnost je Lino?

U rukometnim krugovima sve se češće spominje mogućnost da od ljeta, kad Goluža ode, na klupu sjedne novi izbornik Lino Červar. I da krene u projekt koji bi u idućem razdoblju učinio Zagreb puno konkurentnijim u Europi.

No to je budućnost, sadašnjost kaže da se već za vikend igra Final Four SEHA lige.

Zagreb u polufinalu ide na Vardar.

- Pokušat ću učiniti sve da dignem momčad, samo to mogu obećati - zaključio je Goluža.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • PredragKišurek 04.04.2017.

    Kako kao trener hahaha.

  • LakiTapalovic 04.04.2017.

    Pomogni Zagrebu tako da odeš trenirat neki drugi klub, ako ima takvih mazohista...

  • x00x 04.04.2017.

    zanimljivo da se mijenjaju samo treneri a nikad nikakve odgovornosti od uprave

Komentiraj...
Vidi sve komentare