To je to što me zanima!

Odbijali bogate ponude da bi s Medveščakom igrali u play-offu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nijedan igrač nije radio pritisak na nas da ga pustimo. Ponude koje su dobivali bile su financijski jako dobre, no nisu željeli otići, istaknuo je zadovoljni Gojanović
Vidi originalni članak

Čuo sam da su igrači odbijali ponude drugih klubova. To je dokaz da ih ne interesira samo novac i da vole Zagreb. Žele započeti posao u Medveščaku i dovršiti, rekao je Medveščakov trener Mark French.

Kad su Cheechoo, Vesce i Brust dobili bogate ponude, French je bio na rubu infarkta. Možemo onda samo zamisliti koliko je sretan bio kad je prošao 15. siječanj i rok za transfere.

- Uh, jako sam sretan... Tko god da je otišao jako bi nam nedostajao - nasmijao se French.

Premda bi odlazak ponajboljih igrača klubu donio dobru odštetu, i predsjednik Damir Gojanović zadovoljno je trljao ruke ostankom svih igrača do kraja sezone.

- Nijedan igrač nije radio pritisak na nas da ga pustimo. Ponude koje su dobivali bile su financijski jako dobre, no nisu željeli otići. Cheechooa su najviše zvali, no mogu ga razumjeti zašto je ostao. Bio je zvijezda NHL-a, a potom je završio u AHL-u, a to je za igrača takvog kalibra grozota. I sam je rekao da se u Medveščaku osjeća kao nekad kad je igrao u NHL-u, i da se vratio na razinu na kojoj je nekad bio. Nagli odlazak u neku drugu sredinu bio bi veliki rizik i on je toga svjestan - istaknuo je Gojanović.

Medveščak se tako sa svim igračima na okupu polako priprema za doigravanje. Matematički još nisu potvrdili play-off, no u iduće tri utakmice u zagrebačkoj Areni, učinit će i tu formalnost.

- Nakon Božića postavili smo cilj da želimo osvojiti 84 bodova prije olimpijske stanke. Vjerujem da bi nam to bilo dovoljno za doigravanje. Nedostaje nam još šest bodova, a siguran sam da ćemo to u iduće tri utakmice u Areni i ostvariti - rekao je French.

U Areni danas gostuje Atlant (17.30 sati), najveći Medveščakov konkurent za doigravanje. Atlant ima 15 bodova manje od "medvjeda", ali i utakmicu manje. Pobjedom bi Medveščak gotovo osigurao play-off, jer bi u tom slučaju Atlant u posljednjih sedam kola morao osvojiti 21 bod, a da pritom zagrebačka momčad ne osvoji tri boda.

- Želimo u Areni s navijačima proslaviti ulazak u doigravanje, što je za nas ravno osvajanju lige. Mi iz Uprave polako se okrećemo slaganju momčadi za iduću sezonu - kaže Gojanović.

Dok predsjednik rješava igračku križaljku, trener French gleda koga izbjeći u doigravanju.

- Voljeli bi biti što više u poretku, no nemam strah u play-offu igrati protiv bilo koga - istaknuo je French.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • salle2000 24.01.2014.

    bilo bi lijepo kada bi se samo o medvescaku ovdje komentiralo,proci ce dugo vremena da se navijaci vrate na maksimir,u toranj ili arenu ,,,a mnogi znaju zbog cega...medvescak ima kulturne navijace...neka se svi ugledaju na njih,nije vazna uvijek pobjeda,to oni jasno dokazuju...zivili medvedi,,,,

  • nikluk20 24.01.2014.

    zato jer su ko braća....

  • robac19 23.01.2014.

    to je ono što medvešćak ima a dinamo nema odanost klubu a dinamo ima mamićeve plaćenike i medvescak ima pune tribine

Komentiraj...
Vidi sve komentare