Obavijesti

Sport

Komentari 27

Odbijali bogate ponude da bi s Medveščakom igrali u play-offu

Nijedan igrač nije radio pritisak na nas da ga pustimo. Ponude koje su dobivali bile su financijski jako dobre, no nisu željeli otići, istaknuo je zadovoljni Gojanović

VIDEO

Čuo sam da su igrači odbijali ponude drugih klubova. To je dokaz da ih ne interesira samo novac i da vole Zagreb. Žele započeti posao u Medveščaku i dovršiti, rekao je Medveščakov trener Mark French.

Kad su Cheechoo, Vesce i Brust dobili bogate ponude, French je bio na rubu infarkta. Možemo onda samo zamisliti koliko je sretan bio kad je prošao 15. siječanj i rok za transfere.

- Uh, jako sam sretan... Tko god da je otišao jako bi nam nedostajao - nasmijao se French.

Premda bi odlazak ponajboljih igrača klubu donio dobru odštetu, i predsjednik Damir Gojanović zadovoljno je trljao ruke ostankom svih igrača do kraja sezone.

- Nijedan igrač nije radio pritisak na nas da ga pustimo. Ponude koje su dobivali bile su financijski jako dobre, no nisu željeli otići. Cheechooa su najviše zvali, no mogu ga razumjeti zašto je ostao. Bio je zvijezda NHL-a, a potom je završio u AHL-u, a to je za igrača takvog kalibra grozota. I sam je rekao da se u Medveščaku osjeća kao nekad kad je igrao u NHL-u, i da se vratio na razinu na kojoj je nekad bio. Nagli odlazak u neku drugu sredinu bio bi veliki rizik i on je toga svjestan - istaknuo je Gojanović.

Medveščak se tako sa svim igračima na okupu polako priprema za doigravanje. Matematički još nisu potvrdili play-off, no u iduće tri utakmice u zagrebačkoj Areni, učinit će i tu formalnost.

- Nakon Božića postavili smo cilj da želimo osvojiti 84 bodova prije olimpijske stanke. Vjerujem da bi nam to bilo dovoljno za doigravanje. Nedostaje nam još šest bodova, a siguran sam da ćemo to u iduće tri utakmice u Areni i ostvariti - rekao je French.

U Areni danas gostuje Atlant (17.30 sati), najveći Medveščakov konkurent za doigravanje. Atlant ima 15 bodova manje od "medvjeda", ali i utakmicu manje. Pobjedom bi Medveščak gotovo osigurao play-off, jer bi u tom slučaju Atlant u posljednjih sedam kola morao osvojiti 21 bod, a da pritom zagrebačka momčad ne osvoji tri boda.

- Želimo u Areni s navijačima proslaviti ulazak u doigravanje, što je za nas ravno osvajanju lige. Mi iz Uprave polako se okrećemo slaganju momčadi za iduću sezonu - kaže Gojanović.

Dok predsjednik rješava igračku križaljku, trener French gleda koga izbjeći u doigravanju.

- Voljeli bi biti što više u poretku, no nemam strah u play-offu igrati protiv bilo koga - istaknuo je French.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade