To je to što me zanima!

Odbojkašice Splita 1700 prijavile se za Ligu prvaka

Dopredsjednik odbojkašica Splita podnio je svu potrebnu dokumentaciju u odbojkaški savez za plasman u žensku Ligu prvaka sljedeće sezone
Vidi originalni članak

Split 1700 danas je i službeno dostavio prijavu za nastup u Ligi prvakinja u sljedećoj sezoni! Dopredsjednik kluba Srđan Đurković podnio je svu potrebnu dokumentaciju u ured Hrvatskog odbojkaškog saveza koji će prijavu proslijediti Europskoj odbojkaškoj federaciji, CEV-u. Odustajanjem Rijeke od nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju u svijetu, otvorila se mogućnost da Split 1700 uđe u Ligu prvaka te sačuva poziciju koju hrvatski klubovi imaju u vrhu europske odbojke. Jer u slučaju da se Split 1700 nije prijavio Hrvatska bi ostala bez predstavnika u Ligi prvaka, a taj status bilo bi teško vratiti u sljedećih nekoliko godina.
- Želimo spasiti ugled hrvatske odbojke i osigurati joj bolju budućnost i zato smo se prijavili za nastup u Ligi prvaka. Već smo obavili konzultacije s dosadašnjim partnerima i sponzorima koji prate naš klub. Naravno, obratili smo se i Gradu jer smatramo da Split i naš klub zaslužuju biti dio vrhunskog sportskog natjecanja kao što je Liga prvaka - rekao je predsjednik Splita 1700 Mirko Klarić pa nastavio izvještajem iz gradskih prostorija:
- Nažalost, dobili smo odgovor kako Grad trenutačno nema dovoljno sredstava da pomogne ovaj projekt. Takvu legitimnu odluku prihvaćamo, ali s njom nismo zadovoljni. No imamo obećanja ozbiljnih partnera i ozbiljnih tvrtki da će nam pružiti ruku pomoći jer je važno naglasiti da se ne radi o prevelikim financijskim sredstvima. Vrhunska odbojka ne zahtjeva troškove kakve možda imaju neki drugi sportovi. 
Liga prvaka natjecanje je u kojem sudjeluje 16 najboljih klubova Europe, bez dvojbe je najjače klupsko natjecanje na svijetu.
- Imamo sjajnu priliku biti dio odbojkaške elite, dovesti u Split najveće klubove i najveće zvijezde ovog sporta koji je među najpopularnijima na planeti. Uprava kluba spremna je uložiti napore da potvrdimo kako je Split "najsportskiji grad na svijetu". Ovaj grad, regija i Hrvatska zaslužuju klub u Ligi prvaka - zaključio je predsjednik Splita 1700.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare