To je to što me zanima!

Ode naša hobotnica: Branio i bez plaće, sad ide u mirovinu...

Osvojio je olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, te nosio hrvatsku zastavu na otvaranju OI. A kao najbolji vaterpolist svijeta (proglašen 2012.), u Mladosti je 18 mjeseci branio bez plaće!
Vidi originalni članak

Oproštaj s krunom europskog prvaka bio bi idealan kraj. Čak je u raspucavanju finala obranio peterac, ali dvojica njegovih suigrača pogađali su vratnicu i gredu te je Ferencvaros pobijedio njegov Olympiakos 14-13 (10-10) u finalu Eurolige.

Bila je to zadnja utakmica u veličanstvenoj karijeri Josipa Pavića, koji s 37 godina odlazi u mirovinu.

Kao jedan od najvećih hrvatskih sportaša koji je s reprezentacijom bio olimpijski, svjetski i europski prvak te nosio hrvatsku zastavu na otvaranju OI u Riju. A kao najbolji vaterpolist svijeta (proglašen 2012.), u Mladosti je 18 mjeseci branio bez plaće! Unatoč svemu, hrvatska hobotnica odradila je do kraja još dvije godine ugovora.

- Samo ja i moja obitelj znamo kako smo uspjeli preživjeti - govorio je tad Pavić.

U legendu je ušao sportskim uspjesima, a ta epizoda iz Mladosti pokazala je i njegovu ljudsku veličinu...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Mercedes s klasa 11.06.2019.

    Svaka čast! Možda si financijski izgubio puno u tih godinu i pol, ali si dobio respekt od mnogih do kraja života. Ta priča će se pričati desetljećima. Iz iskustva znam da se takvima vrati sve dvostruko

  • 11.06.2019.

    e ovo je priča koja čini razliku od sportaša i glumaca... ovo klinci moji su pravi sportaši, koji vole i žive sport.... 90% sportova počinje se trenirati i trenira se s ciljem ja ću zgrtat pare neovisno o rezultatu i rangu natjecanja... većina vaterpolista koji igraju regionalnu ligu zarađuju kao osrednji igrači četvrtih liga pojedinih sportova u Hrvatskoj... sport je: "bitno je sudjelovati i biti bolji", "znoj štedi krv", "ponos i srce", "obitelj i prijatelji", "odgoj, osobnost i karakter" " sport je umjetnost i svaki umjetnik se bori sam sa sobom i stvara svoje remek djelo".... Paviću ti si svoje stvorio i dugo će se još u vaterpolskim krugovima spominjati tvoje ime....

  • Ghuleh 10.06.2019.

    Legenda!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare