To je to što me zanima!

'Odlazim, moram... A Vardar je čudo od kluba, ponos Balkana'!

Vardaru prijeti raspad, gašenje kluba, a drugi je put u tri godine osvojio naslov prvaka Europe. Pa naš Igor Karačić emotivno podvlači: Ovo je čudo od kluba, ponos cijelog Balkana
Vidi originalni članak

O Vardaru će se kad-tad snimiti film. Ne dokumentarac nego drama prema istinitim događajima! Nevjerojatna je ta rukometna priča iz Sjeverne Makedonije. Koliko emocija, koliko pobjeda i radosti, a u isto doba i - tuge...

Jer Vardaru prijeti raspad, gašenje kluba, a drugi je put u tri godine osvojio naslov prvaka Europe! Trofeji skopskog kluba imaju silno jaki hrvatski pečat, utisnuli su ga Ivan Čupić i Igor Karačić pobjedom nad Veszprémom u Kölnu 27-24.

FOTO: IGOR MVP FINAL FOURA Osvojili naslov, a sad - razlaz: Karačić i Čupić prvaci Europe!

Srpski vratar Dejan Milosavljev Karačića je nakon trijumfa grlio i govorio: "To je on, to je naš MVP, to je čovjek koji mi je rekao 'Opet ćemo biti europski prvaci'. I jesmo, opet smo na vrhu Europe'!

Karačića su lomile emocije:

- Cijela Sjeverna Makedonija i cijela Srbija mogu biti ponosni na Dejana. Svi znaju da je svjetski vratar, a mi u svlačionici znamo i da je svjetski čovjek. I što je najvažnije: sluša starije - smijao se naš rukometaš u razgovoru za Balkan Handball.

Vardar je vrh, a u najmanju ga ruku čega egzodus velemajstora koji su mu na parketu u tri sezone donijeli dvije europske titule. Razlog? Vlasnik kluba Sergej Samsonenko zbog problema s financijama napušta klub, pa su praktički svi igrači već unaprijed pronašli novi klub za iduću sezonu. Igor ide u Kielce.

- A da, odlazim i ja. Moram - nastavio je Karačić - Kada je sam Vardar mislio da klub više neće postojati, da će se ugasiti, onda su mi dali odriješene ruke. Nadam se da će Vardar opstati, da će pomoći i država, Vlada... Moraju.

I za kraj:

- Ovo je čudesan klub. Ponos ne "samo" Sjeverne Makedonije, nego cijelog Balkana. Kad su nas svi otpisali mi smo opet došli na vrh Europe. Vardar... Čudo od kluba! - rekao je Igor Karačić, Hrvat i prvak Europe u balkanskome čudu od kluba.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zvrka1977 03.06.2019.

    I koja je razlika između KHL Medveščak i Vardara?

  • Zmar116 03.06.2019.

    Makedonija ovakva ili onakva,sasvim svejedno..Čestitke Vardaru na nevjerovatnom uspjehu...Čudo jedno od kluba...

  • 03.06.2019.

    Rus nije iz financijskih razloga odlucio prestat ulagat vec iz politickih. Informirajte se to je on sam izjavio jos pred pocetak ove netom zavrsene sezone. Rus ima para da se userete, stoga nemojte gluposti pisati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare