To je to što me zanima!

Juventus nakon drastične kazne i zabrane rada u nogometu za Nedveda i ostale: Žalit ćemo se

Čekamo razloge, ali čini nam se jasna razlika u tretmanu u odnosu na druge klubove. Vjerujemo da je ovo jasna nepravda i prema milijunima obožavatelja, napisali su u svoju obranu
Vidi originalni članak

Federalni žalbeni sud Italije u petak je Juventusu oduzeo 15 bodova te su žestoko kaznili najviše dužnosnike kluba zbog prikrivanja troškova kluba i neprijavljivanja bilance, što je i dovelo do ostavke predsjednika Agnellija i direktora Nedveda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Juventus se ubrzo oglasio na službenim stranicama priopćivši da će se žaliti na navedenu odluku federalnog suda kojom se njihovim aktualnim i bivšim čelnicima zabranio rad u nogometu na određeno vrijeme. Žalbu imaju pravo iskoristiti na Collegio di Garanzia dello Sportu, tijelu koje provodi odluke u ime Talijanskog olimpijskog odbora. 

POTRES U TORINU Juventus u velikoj krizi: Oduzeli mu 15 bodova, Nedved i Agnelli suspendirani iz nogometa!

"Čekamo razloge, ali čini nam se jasna razlika u tretmanu u odnosu na druge klubove. Vjerujemo da je ovo jasna nepravda i prema milijunima obožavatelja, za koju vjerujemo da će uskoro biti ispravljena na sljedećoj razini presude", napisali su klupski odvjetnici. 

Naime, revizijska kuća Prisma je u financijskim izvještajima kluba iz 2019.,2020. i prvog kvartala 2021. godine otkrila nepravilnosti, odnosno da je Juventus fiktivno plaćao igrače tijekom pandemije. Dogovor je bio da se plaće obustave, ali klub je u tajnosti igračima isplaćivao puni iznos koji nije prijavio savezu niti isto prikazao u financijskim izvještajima. 

Bivšeg sportskog direktora Fabija Paraticija suspendirali su iz nogometa na dvije i pol godine, bivšeg predsjednika Andreu Agnellija na dvije godine, a kažnjeni su još Federico Cherubini te klupska legenda Pavel Nedved, koji sljedećih osam mjeseci neće smjeti obavljati nikakve funkcije u nogometu.

Na žestoku kaznu reagirali su i igrači, a među prvima je bio Mattia Perin, koji je na Instagram profilu objavio fotografiju sa suigračima.

Leonardo Bonucci objavio je sličnu fotografiju napisavši:

 "Mi uz tebe. Danas je još važnije biti tim. Nastavljamo svojim putem"

Talijanski velikan sada se nalazi u izuzetno nepovoljnoj poziciji te je na prvenstvenoj ljestvici pao na 10. mjesto što znači da će se gotovo sigurno sljedeće sezone oprostiti od europskih natjecanja. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • kp 22.01.2023.

    Nikad mira u tom klubu nakraju će biti da su postali veliki po dopinzima malverzacijama varanju itd.Da to sve nisu radili u Italiji možda bi bili prosječan klub poenta svega klub sa jako prljavog veša u EU nogometu.

  • Skychaser 22.01.2023.

    Svi mogu sve i svašta,mnogi su radili isto to i nikom ništa ali Juventus he uvijek prvi na udaru da se kaznjava. Kompleksi. Sramota što rade najvećem i najtrofejnijem klubu u Italiji. Jasno da će se žaliti.

  • dexxx 21.01.2023.

    Fino alla fine…

Komentiraj...
Vidi sve komentare