To je to što me zanima!

Đoković nije izvanzemaljac, ali njegova igra nije s ove planete

Nakon što je u Montrealu osvojio deveti ovosezonski naslov Novak Đoković i dalje je skroman. Tvrdi da je samo čovjek, ali njegovi protivnici neće se sigurno složiti s njim
Vidi originalni članak

Iako tenis Novaka Đokovića ove sezone seže 'izvan granica ovog svijeta' on tvrdi da je još uvijek samo čovjek od krvi i mesa.

Srbin je osvojio deveti naslov ove sezone pobjedom u finalu protiv američkog tenisača Mardyja Fisha, na turniru iz Masters serije 1000 u kanadskom Montrealu, s kojom je poboljšao već ionako nevjerojatno dobar omjer pobjeda i poraza na 53-1.

- Ja sam samo čovjek, u to vas definitivno uvjeravam – rekao je uz osmijeh Đoković.

- Svjestan sam uistinu nevjerojatne godine dosad, ali ne zamaram se time koliko ću do kraja sezone mečeva izgubiti, već razmišljam da želim pobijediti u što više njih – objasnio je prvi tenisač svijeta.

Đoković je protekle četiri sezone završavao na trećem mjestu svjetske rang ljestvice, a njegov skok na tron kao i brzina kojom se odlijepio od ostatka pratitelja je uistinu iznenađujući. Đoković je u manje od godinu dana postao teniska dominantna sila koju je gotovo nemoguće obuzdati. Jedini poraz ove sezone stigao je u polufinalu Roland Garrosa kada ga je pobijedio Roger Federer. Unatoč senzacionalnom tenisu ove sezone, Srbinovi rivali vjeruju da mu se može stati na kraj.

- Igra nevjerojatan tenis, ali nije izvanzemaljac. Ne udara jače, ne udara ranije loptu od mene, ali je uvijek na njoj – rekao je Francuz Jo-Wilfried Tsonga koji mu je morao predati u polufinalu Montreala zbog bolova u desnoj ruci.

- Osvojiti Indian Wells i Miami tjedan za tjednom i nakon toga dva Mastersa 1000 na zemlji isto tako je uistinu nevjerojatno – rekao je poraženi u nedjeljnom finalu Mardy Fish.

Pitanje koje se postavlja uoči nadolazećeg US Opena je može li itko zaustaviti Đokovića koji ove sezone na terenima tvrde podloge ima omjer 29-0.

- Vjerojatnu ću biti jedan od favorita. Ništa se nije promijenilo u odnosu na proteklih nekoliko godina na Grand Slam turnirima na koje sam uvijek dolazio kao jedan od kandidata za naslov – priznaje Đoković.

- Moj pristup tuniru neće se promijeniti i nastojat ću pobijediti u svakome meču koji ću igrati. U meni još ima puno motivacije i želje za osvajanjem mečeva i turnira – zaključio je Srbin.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • IvanZaric 17.08.2011.

    E svidja mi se ovaj tekst od redakcije portala.

  • s3rbin 16.08.2011.

    - Igra nevjerojatan tenis, ali nije izvanzemaljac. Ne udara jače, ne udara ranije loptu od mene, ali je uvijek na njoj – rekao je Francuz Jo-Wilfried Tsonga...GRESKA, svi Srbi su vanzemaljci pa i Nole,samo sto on uspeva sam da razbije ceo svet a srbija tek ce...i nostradamus je rekao da su srbi vasionski narod...SRBIJAAAAAAAAAA

  • iMac 16.08.2011.

    Ma mozemo mi njemu cestitati i priznati da je stvarno najbolji na svitu ali morate priznati da smo svi ljubomorni sta je iz srbije, nije da ga mrzin ali mi je krivo, to je jednostavno tako i siguran sam da skoro svi tako osjecaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare