To je to što me zanima!

Olimpijac odbio lovu sponzora: Dostavlja biciklom za 150 kuna

Japanski mačevalac, osvajač olimpijskog srebra, rekao je sponzorima da ga prestanu plaćati jer 'to u ovoj situaciji nije moralno'. Novac zarađuje i kondiciju održava: biciklom dostavljajući hranu
Vidi originalni članak

Osvajač srebrne olimpijske medalje iz Londona, Japanac Ryo Miyake (29), počeo je biciklom dostavljati hranu kako bi popravio svoju kondiciju, ali i financijsku situaciju tijekom pandemije korona virusa.

Miyake je, kao mačevalac sa olimpijskim odličjem, imao niz sponzora koji su ga podržali i u pripremama za OI na domaćem tlu. No sva su natjecanja otkazana, a Olimpijske igre u Tokiju prebačene na iduću godinu.

Pa Japanac smatra kako u ovom trenutku uzimati novac od sponzora: nije moralno.

- Mislio sam da je malo drsko dobiti podršku u ovakvoj situaciji, pa sam rekao sponzorima da me prestanu plaćati - rekao je za Reuters vlasnik olimpijskog srebra u ekipnom floretu.

Zbog zatvorenih sportskih dvorana i teretana, Miyake je tražio kako zaraditi novac i istovremeno održavati kondiciju. Izabrao je: dostavu hrane na biciklu. Radi za Uber Eats. A zarađuje 150 kuna dnevno.

Miyake je bio usred kvalifikacija za Olimpijske igre, a sada ne zna ni kad će sljedeći put moći na normalni trening. Ono malo treninga obavlja sam, na krovu zgrade u kojoj živi.

- Mačevanje je sport koji se ne uklapa u ovu situaciju. Ne možemo vježbati bez da se ljudi okupljaju. Ovo je stvarno tužno. Nadam se kako ćemo ubrzo svi moći i trenirati i živjeti bez ikakvih briga - rekao je Ryo Miyake.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 13.05.2020.

    Jel trazio 3000kn pomoci od vlade?

  • mynameisnobody1 13.05.2020.

    Japancima je cast ispred svega, da se bar svi ugledaju na njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare