To je to što me zanima!

Rukometni bog oprostio se sa stilom: Ivano, hvala ti za sve...

Ivano Balić završio je karijeru. Dvorana Rittal Arena u Wetzlaru bila je pretijesna za sve koji su htjeli vidjeti rukometnog genijalca kako igra svoju posljednju utakmicu...
Vidi originalni članak

Kad je sudac odsvirao kraj utakmice između Wetzlara i Göppingena, završila je rukometna era. Završilo je doba Ivana Balića, doba u kojem je sjajni i neponovljivi Hrvat promijenio rukomet i igrao ga kao nitko prije njega. 

Oprostio se veliki Ivano. I to u stilu. Na njegov način. Pobjednički.

Zbog problema s leđima nije ni trenirao, no protiv Göppingena je stisnuo zube, istrčao je na parket u krcatoj dvorani Rittal Arene i vodio Wetzlar do pobjede onako kako to samo on može. Balić je zabio gol i podijelio pet asistencija protiv Göppingena za pobjedu 29-24. Naravno da je bio igrač utakmice.

Richardson mu dao dres

Hrvatske zastave vijorile su se u dvorani, Balića su došli pogledati članovi obitelj i prijatelji iz Hrvatske kao i mnogi Hrvati koji žive u Njemačkoj. A Ivano im je priuštio pravi show u posljednjoj utakmici karijere. 

Završni čin njegove karijere. Asistirao je kao u najboljim danima i pokazao nam djelić onoga što će nam nedostajati tijekom njegove mirovine... Nakon igračke karijere, Ivano će biti koordinator u hrvatskoj reprezentaciji.

Aginagalde: Umirovio se čovjek s nemogućim dodavanjima

Ivanov oproštaj pratila su poznata svjetska imena u rukometu. Francuz Jackson Richardson na društvenim mrežama objavio je zajedničku fotografiju s Balićem. Bio je legendarni francuski igrač u dvorani i gledao je Balića. Nakon utakmice spustio se na parket i poklonio mu dres.

Javili su se i Španjolci.

- Umirovio se čovjek koji je oduševljavao nemogućim asistencijama. Legenda. Drago mi je da sam imao sreće igrati protiv njega - napisao je Julen Aginagalde.

- Jedan od najvećih rukometaša svih vremena danas je odigrao svoju posljednju utakmicu. Bio je gušt igrati protiv tebe, Ivano - dodao je Juan Andreu.

Najbolji asistent Bundeslige

Ivano je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Wetzlar. Imao je 91 asistenciju, nitko u Bundesligi nije imao više. Iza Balića ostao je Andy Schmid iz Rhein Neckar Lowena koji je imao tri asistencije manje.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • bronzo 07.06.2015.

    Bog- Bog - znaju li ljudi što je Bog- ne izusti ime Gospodina Boga svoga uzalud. Čestitam na karijeri , stvarno izuzetno dobrog - rukometaša - ali nazivati

  • transmiter 07.06.2015.

    Hvala Ivano puno si učinio na promociji Hrvatske više od mnogih niškoristi koji se nazivaju političari.

  • mrkrunimir 10 06.06.2015.

    http://www.dailymotion.com/video/x2sycfh_ivano-balic-najbolji-rukometas-svih-vremena-06-06-2015-hd_sport http://www.dailymotion.com/video/x2sy4bi_ivano-balic-najbolji-rukometas-svih-vremena-06-06-2015-hd_sport

Komentiraj...
Vidi sve komentare