To je to što me zanima!

Orijentovih 100 godina! Del si mog života i ti ćeš vavek to bit

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rijeka i Orijent su dvije duše jednog grada. Na 100. rođendan Krimeja je obukla novo ruho, a prva momčad je druga u 2. HNL. Orijent je ponosno, glasno i dostojanstveno proslavio svoje prvo stoljeće
Vidi originalni članak

'Ti si del mog života i ti ćeš vavek to bit', pjevalo je 500-tinjak uzvanika i gostiju u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku na proslavi 100. godišnjice Hrvatskog nogometnog kluba Orijent. Stoljeće ima sušački i riječki mezimac, vječni mladić - Orijent!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pozornici su se smjenjivale krimejske legende. Najstariji živući član i bivši nogometaš Branko Jadro koji ima samo 10 godina manje od Orijenta, Vlado Tićak koji je dio Orijentove priče već 60 godina, današnja sjajna generacija predvođena trenerom Faustom Budicinom, najbolja generacija u povijesti iz daleke 1969-e...

Orijentu su stoljeće ponosnog postojanja došli čestitati gradonačelnik Obersnel, župan Komadina, ministar Capelli, a iz HNS-a poklone su donijeli Zorko Srebrić i tvorac najbolje Rijeke u povijesti, a nekad i Orijentov vratar - Damir Mišković.

Koji sat prije svečane Akademije prva je momčad golom u 90. minuti pobijedila na Krimeji. Ostala je još jedna utakmica do kraja prvog dijela sezona, Akademija je bila fantastična, Orijent ide fantastično i iznad svih očekivanja... Predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić mogli su se napokon i malo opustiti. Oni i njihovi suradnici rade - odličan posao.

U srijedu 11. prosinca u gradskom će poglavarstvu biti predstavljena blistava klupska monografija na više od 450 stranica - 'Neka bude Orijent'. Napisao ju je profesor Marinko Lazzarich. Jedan od govornika na Akademiji, i sam oduševljen morem pozitivne energije.

Lazzarich je autor i Rijekine monografije, a riječko je srce bilo i bit će dovoljno veliko za oba velika kluba sa obje strane Rječine. Ili kako to sjajno kaže prof. Lazzarich:

- Rijeka i Orijent su: dvije duše jednog grada!

Joško Skoblar kojem je Orijent bio prvi trenerski posao javio se video-pozivom. Drago Majnarić, Marijan Brnčić, Drago Čohar, Efrem Močinić, Boris Tičić, Ante Bobić, Elvis Brajković, Saša Peršon, Siniša Linić... I brojni drugi primili su posebna Orijentova priznanja, a posthumno su plakete 'Simbol Orijenta' dodijeljene: Đalmi Markoviću, Rudiju Nikoliću, Ivici Šangulinu, Marijanu Rusu, Oskaru Blažini i Josipu Šegoti.

Na svoj uobičajeno maestralni način sve je goste i uzvanike kroz Akademiju vodio kolega Josip Krmpotić, a vjerna krimejska navijačka skupina 'Red Fuckers' pjesmom i navijanjem je zatresla veliku dvoranu Hrvatskog kulturnog doma u koju su došli sa velikim transparentom i nakon bakljada sušačkim ulicama.

- Barcelona nije jedina koja je 'više od kluba'. To je i Orijent! - rekao je Vojko Obersnel o klubu koji se voli od malih nogu, a ljubav ide s generacije na generaciju. I tako već - cijelo jedno stoljeće.

Čakavski ponos dogurao je do troznamenkastog jubileja... Sretno ti prvih 100 godina, Orijente!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 03.12.2019.

    Idemo Orijente u 1 ligu. I mi želimo gradski derbi.

  • BlackRonsky 03.12.2019.

    Uvijek mi je bio posebno drag klub..

  • 02.12.2019.

    ovi slave 5 godina, onaj stari orijent je ugašen i likvidiran. ovo je novi klub. onaj je krepao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare