Obavijesti

Sport

Komentari 14

Orijentovih 100 godina! Del si mog života i ti ćeš vavek to bit

Orijentovih 100 godina! Del si mog života i ti ćeš vavek to bit
7

Rijeka i Orijent su dvije duše jednog grada. Na 100. rođendan Krimeja je obukla novo ruho, a prva momčad je druga u 2. HNL. Orijent je ponosno, glasno i dostojanstveno proslavio svoje prvo stoljeće

VIDEO

'Ti si del mog života i ti ćeš vavek to bit', pjevalo je 500-tinjak uzvanika i gostiju u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku na proslavi 100. godišnjice Hrvatskog nogometnog kluba Orijent. Stoljeće ima sušački i riječki mezimac, vječni mladić - Orijent!

Pokretanje videa...

Orijent, Red Fuckers 00:36

Na pozornici su se smjenjivale krimejske legende. Najstariji živući član i bivši nogometaš Branko Jadro koji ima samo 10 godina manje od Orijenta, Vlado Tićak koji je dio Orijentove priče već 60 godina, današnja sjajna generacija predvođena trenerom Faustom Budicinom, najbolja generacija u povijesti iz daleke 1969-e...

Orijentu su stoljeće ponosnog postojanja došli čestitati gradonačelnik Obersnel, župan Komadina, ministar Capelli, a iz HNS-a poklone su donijeli Zorko Srebrić i tvorac najbolje Rijeke u povijesti, a nekad i Orijentov vratar - Damir Mišković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koji sat prije svečane Akademije prva je momčad golom u 90. minuti pobijedila na Krimeji. Ostala je još jedna utakmica do kraja prvog dijela sezona, Akademija je bila fantastična, Orijent ide fantastično i iznad svih očekivanja... Predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić mogli su se napokon i malo opustiti. Oni i njihovi suradnici rade - odličan posao.

U srijedu 11. prosinca u gradskom će poglavarstvu biti predstavljena blistava klupska monografija na više od 450 stranica - 'Neka bude Orijent'. Napisao ju je profesor Marinko Lazzarich. Jedan od govornika na Akademiji, i sam oduševljen morem pozitivne energije.

Lazzarich je autor i Rijekine monografije, a riječko je srce bilo i bit će dovoljno veliko za oba velika kluba sa obje strane Rječine. Ili kako to sjajno kaže prof. Lazzarich:

- Rijeka i Orijent su: dvije duše jednog grada!

Joško Skoblar kojem je Orijent bio prvi trenerski posao javio se video-pozivom. Drago Majnarić, Marijan Brnčić, Drago Čohar, Efrem Močinić, Boris Tičić, Ante Bobić, Elvis Brajković, Saša Peršon, Siniša Linić... I brojni drugi primili su posebna Orijentova priznanja, a posthumno su plakete 'Simbol Orijenta' dodijeljene: Đalmi Markoviću, Rudiju Nikoliću, Ivici Šangulinu, Marijanu Rusu, Oskaru Blažini i Josipu Šegoti.

Na svoj uobičajeno maestralni način sve je goste i uzvanike kroz Akademiju vodio kolega Josip Krmpotić, a vjerna krimejska navijačka skupina 'Red Fuckers' pjesmom i navijanjem je zatresla veliku dvoranu Hrvatskog kulturnog doma u koju su došli sa velikim transparentom i nakon bakljada sušačkim ulicama.

- Barcelona nije jedina koja je 'više od kluba'. To je i Orijent! - rekao je Vojko Obersnel o klubu koji se voli od malih nogu, a ljubav ide s generacije na generaciju. I tako već - cijelo jedno stoljeće.

Čakavski ponos dogurao je do troznamenkastog jubileja... Sretno ti prvih 100 godina, Orijente!

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj