To je to što me zanima!

Oršić briljira: Je li vrijeme i da zaigra u početnih 11 'vatrenih'?

Orša je dosad upisao pet nastupa za 'vatrene'. Debitirao je u kvalifikacijama za Euro protiv Azerbejdžana, a u prvih 11 'vatrenih' je krenuo tek u prijateljskoj utakmici protiv Turske
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija danas se po prvi put okuplja za kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, a pred našim izbornikom Zlatkom Dalićem su slatke muke oko sastavljanja momčadi. Priliku bi trebali dobiti više-manje svi budući da su pred 'vatrenima' tri utakmice. Krećemo sa susjedima Slovencima u srijedu (24. ožujka) pa slijede nešto lakši ispiti protiv Cipra (subota, 27. ožujka) i Malte (utorak, 30. ožujka). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KREĆE BITKA ZA SVJETSKO! Okupljanje Vatrenih: Gdje, kada i s kim igramo? Lovrić debitant

Na golu je siguran Livaković, kao i stoperski par Vida - Lovren, dok bi Dalić bekovske pozicije mogao rotirati kroz utakmice kako zbog svježine, tako i zbog težine zadatke. 

DOBRA VIJEST Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu

U jakoj konkurenciji veznog reda siguran je Luka Modrić, koji će vjerojatno dobiti i poštedu u jednoj (ili obje) od dvije potonje utakmice. Kovačić igra odlično u Chelseaju, Brozović je 'motor' Intera, Vlašić glavni igrač moskovskog CSKA, Pašalić solidan u Atalanti kao i Badelj u Genoi.

 

Eh, sad na red dolazi napad. Ante Rebić je otkazao zbog ozljede nakon čega je aktiviran pretpoziv Kristijanu Lovriću. No, ima još jedan napadač u HNL-u o kojem se u posljednjem vrijeme priča puno, puno više. Naravno, radi se o fenomenalnom Mislavu Oršiću koji je hattrickom potopio Tottenham i odveo Dinamo u četvrtfinale Europske lige. Orša je dosad upisao pet nastupa za 'vatrene'. Debitirao je u kvalifikacijama za Euro protiv Azerbejdžana gdje je dobio četiri minute. U istim kvalifikacijama dobio je i devet minuta protiv Slovačke. Odigrao je dvije prijateljske utakmice (Gruzija i Turska), dok je u porazu protiv Portugala u Ligi nacija dobio šest minuta.

Može se slobodno reći da još nije dočekao pravu priliku u 'kockastom' dresu. Doduše, nije to za zamjeriti Daliću budući da je na raspolaganju imao neka kvalitetnija rješenja na poziciji lijevog krilnog napadača. 

No, u posljednje vrijeme igra fenomenalno i svakako ju je zaslužio! Već spomenuti Rebić je ozlijeđen, Perišić u Interu igra puno defenzivniju rolu, a zbog polivalentnosti bez problema može zaigrati i na desnoj strani, dok je Brekalo standardan u Wolfsburgu, ali s puno 'slabijim' brojkama od napadača Dinama. 

- Već sam rekao, Mislav je zasluženo u ovom krugu i očekuje ga minutaža. No moram pričekati da se okupimo svi i razgovarati s igračima jer dugo nismo bili zajedno i ne znam stanje svakog od njih. Stvari se sada mijenjaju, a iza njega je 120 minuta protiv Tottenhama, igrao je i protiv Gorice. Može nam pomoći i moram biti pametan, mudar, rasporediti snage i energiju da se ne bismo potrošili jer pakleni je ciklus - poručio je izbornik Dalić.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 23.03.2021.

    I to prije malte i cipra njegova kvaliteta u repki se treba testirati na Oblaku

  • 22.03.2021.

    Naravno da je

  • matazzoner 22.03.2021.

    Naravno! Orsic je u formi zivota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare