Dalić: Perišić i Brozović dolaze za Sloveniju | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 60

Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu

Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu
7

Administracija saveza je svoje odradila. Olić? On mora odlučiti što će. Ako ode u CSKA, jako će mi nedostajati jer puno mi znači u stožeru, dodao je izbornik uoči okupljanja na početku kvalifikacija za SP

VIDEO

Sutra počinje akcija Katar, prvi se put hrvatska nogometna reprezentacija okuplja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

I odmah su zaprijetili problemi: Inter je prošli tjedan objavio da njegovi igrači ne smiju u reprezentacije zbog nekoliko zaraženih igrača.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

No, nakon početnog šoka, Hrvatski je nogometni savez krenuo u akciju lobiranja. Rezultat?

- Očekujem da u ponedjeljak u Zagreb na okupljanje dođu svi igrači koje sam pozvao osim ozlijeđenog Ante Rebića. Administracija saveza i liječnička služba napravili su posao i imam dobre vijesti... - odgovorio je Zlatko Dalić gostujući na RTL-u na izravno pitanje dolaze li Perišić i Brozović.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Druga je aktualna tema Mislav Oršić. Može li igrač koji je maestralno razoružao i izbacio iz Europe Mourinha i Tottenham dobiti veću ulogu u reprezentaciji?

- Mislav je zaslužio poziv i dobit će minutažu jer imamo tri utakmice - otkrio je Dalić.

Idemo dalje: tu je i debitant Kristijan Lovrić. Kojeg, ako ne zaigra, vrlo radi želi preoteti BiH.

Omiš: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice Lige nacija protiv Portugala

- Lovrić je zaslužio moju pažnju, dugo igra dobro u Gorici i među vodećim je strijelcima lige, ali ima peh da smo na njegovoj poziciji najjači. No, sad je s nama i nadam se da će nam pomoći i dobiti minutažu.

Da, gotovo je nevjerojatno da Hrvatska ima pet sjajnih lijevih krila (Perišić, Rebić, Brekalo, Oršić, Lovrić), a ni jedno desno! Ali Dalića to ne brine jer svi oni mogu igrati i na drugoj strani. Veći je problem što nas na startu kvalifikacija čekaju tri utakmice u sedam dana. I samo dva treninga prije prve utakmice i vrlo zahtjevnog gostovanja u Ljubljani kod motiviranih susjeda.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary

- Treba biti mudar i pametan, rasporediti snage, bilo bi pogubno isforsirati igrače, koji ionako dolaze iz jakog klupskog ritma. A ujedno treba i osvojiti bodove - govori Dalić.

Ivica Olić na odlasku je iz stožera.

- CSKA ga je pozvao, on će odlučiti što će. I što god odluči, imat će moju podršku i pomoć. Ako ode, bit će mi jako žao jer puno mi znači u stožeru, ali kad te veliki klub kao što je CSKA zove za trenera, to je priznanje i nama svima - rekao je Dalić za RTL i zaključio:

- Nije važna dinamika ni kako ćemo osvajati bodove, važno je samo da izborimo SP. Eto, mislio sam da će u četiri mjeseca od zadnjeg okupljanja pandemija proći, ali nije i opet imamo tu psihozu oko testova. Ali tako je svima i moramo živjeti s tim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner