Obavijesti

Sport

Komentari 60

Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu

Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu
7

Administracija saveza je svoje odradila. Olić? On mora odlučiti što će. Ako ode u CSKA, jako će mi nedostajati jer puno mi znači u stožeru, dodao je izbornik uoči okupljanja na početku kvalifikacija za SP

VIDEO

Sutra počinje akcija Katar, prvi se put hrvatska nogometna reprezentacija okuplja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

I odmah su zaprijetili problemi: Inter je prošli tjedan objavio da njegovi igrači ne smiju u reprezentacije zbog nekoliko zaraženih igrača.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

No, nakon početnog šoka, Hrvatski je nogometni savez krenuo u akciju lobiranja. Rezultat?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekujem da u ponedjeljak u Zagreb na okupljanje dođu svi igrači koje sam pozvao osim ozlijeđenog Ante Rebića. Administracija saveza i liječnička služba napravili su posao i imam dobre vijesti... - odgovorio je Zlatko Dalić gostujući na RTL-u na izravno pitanje dolaze li Perišić i Brozović.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Druga je aktualna tema Mislav Oršić. Može li igrač koji je maestralno razoružao i izbacio iz Europe Mourinha i Tottenham dobiti veću ulogu u reprezentaciji?

- Mislav je zaslužio poziv i dobit će minutažu jer imamo tri utakmice - otkrio je Dalić.

Idemo dalje: tu je i debitant Kristijan Lovrić. Kojeg, ako ne zaigra, vrlo radi želi preoteti BiH.

Omiš: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice Lige nacija protiv Portugala

- Lovrić je zaslužio moju pažnju, dugo igra dobro u Gorici i među vodećim je strijelcima lige, ali ima peh da smo na njegovoj poziciji najjači. No, sad je s nama i nadam se da će nam pomoći i dobiti minutažu.

Da, gotovo je nevjerojatno da Hrvatska ima pet sjajnih lijevih krila (Perišić, Rebić, Brekalo, Oršić, Lovrić), a ni jedno desno! Ali Dalića to ne brine jer svi oni mogu igrati i na drugoj strani. Veći je problem što nas na startu kvalifikacija čekaju tri utakmice u sedam dana. I samo dva treninga prije prve utakmice i vrlo zahtjevnog gostovanja u Ljubljani kod motiviranih susjeda.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary

- Treba biti mudar i pametan, rasporediti snage, bilo bi pogubno isforsirati igrače, koji ionako dolaze iz jakog klupskog ritma. A ujedno treba i osvojiti bodove - govori Dalić.

Ivica Olić na odlasku je iz stožera.

- CSKA ga je pozvao, on će odlučiti što će. I što god odluči, imat će moju podršku i pomoć. Ako ode, bit će mi jako žao jer puno mi znači u stožeru, ali kad te veliki klub kao što je CSKA zove za trenera, to je priznanje i nama svima - rekao je Dalić za RTL i zaključio:

- Nije važna dinamika ni kako ćemo osvajati bodove, važno je samo da izborimo SP. Eto, mislio sam da će u četiri mjeseca od zadnjeg okupljanja pandemija proći, ali nije i opet imamo tu psihozu oko testova. Ali tako je svima i moramo živjeti s tim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu