To je to što me zanima!

Osijek se pojačava: Potpisao je Brazilac koji je radio s Tomasom

Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa. Kad mi se ukazal prilika da dođem u jedan od najboljih klubova lige, morao sam iskoristiti priliku, kazao je Renan Guedes
Vidi originalni članak

Nakon grčkog stopera Stefanosa Evangeloua (25), Osijek je u ljetnom prijelaznom roku doveo još jedno pojačanje u zadnju liniju. Iz moldavskog Šerifa stigao je brazilski desni bek Renan Guedes (25) koji je osvojio duplu krunu prošle sezone. Poznaje ga trener Stjepan Tomas koji je radio u Tiraspolu.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek na Pampasu

- Zadovoljan sam što sam u Osijeku, kad se otvorila mogućnost nisam puno dvojio. Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa, a kad mi se ukazala prilika da dođem u jedan od najboljih klubova lige, vidio sam to kao priliku koju moram iskoristiti. Ovo je za mene veliki korak u karijeri i siguran sam da mogu dodatno napredovati i pomoći klubu da ostvari svoje ambicije. Već sam radio s trenerom i njegovim stožerom u Šerifu, to će mi pomoći u prilagodbi i da mogu ponoviti igre kakve je u Osijeku pružao moj sunarodnjak Igor Silva - rekao je Guedes.

'Dosta je sličan Igoru Silvi'

Karijeru je počeo u Corinthiansu, a seniorski nogomet prvi put iskusio u B momčadi Atlético Mineira. Prije selidbe u Europu u siječnju prošle godine igrao je i za brazilske niželigaše Guarulhos i Joinville, kao i za prvoligaša Bahiju. U Osijeku je zadužio broj 42.

- Renan je igrač kojeg smo duže vrijeme pratili, doveli smo kvalitetnog i karakternog igrača koji će odgovoriti svim zahtjevima naše igre. Dosta je sličan Igoru Silvi, kvalitetan u defenzivi i s dobrim smislom za igru prema naprijed. Vjerujem da će se brzo uklopiti i da će dodatno podignuti kvalitetu u momčadi - kazao je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Palmanova 24.06.2023.

    Doci ce sad svako u Osijek igrat kad vide novi stadio

  • zašto se mrzite 24.06.2023.

    Šta je sa Žaperom, zna li se?

Komentiraj...
Vidi sve komentare