To je to što me zanima!

Oslabljeni Zagreb u Ligi prvaka na Barcelonu, Kadetten, Berlin

Rukometaši CO Zagreba u ždrijebu Lige prvaka izvukli su skupinu D. Tamo će prvak Hrvatske igrati protiv Barcelone, Kadettena, Füchse Berlina, Szegeda i kvalifikanta
Vidi originalni članak

U sjedištu jednog od glavnih sponzora EHF-a, Adidasa, njemačkom Herzogenaurauchu održan je ždrijeb rukometne Lige prvaka. Hrvatski prvak Zagreb izvukao je tešku skupinu D u kojoj će igrati protiv jake Barcelone kao i prošle sezone, švicarskog Kadettena koji je također prošle sezone bio sa Zagrebom u skupini, odličnog Füchse Berlina naših Ninčevića i Špoljarića, mađarskog Szeged i pobjednika kvalifikacijskog dvoboja između Dinamo Minska i Bešiktaša.

- Ne mogu reći da sam sretan, ali zadovoljan sam. Za nas je najvažnije da su putovanja jeftina. Poznamo Barcelonu i Kadetten jer smo i prošle sezone igrali s njima u skupine. Füchse je odličan njemački klub s nekoliko hrvatskih igrač i bit će to dobre utakmice - reakcija je Zagrebova predstavnika Ante Ančića na težak ždrijeb.

Momčad hrvatskog prvaka bitno je oslabljena u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su Gal, Šego, Pešić, Vukić, Štrlek, Gojun, Kopljar, još se ne zna što će biti s Balićem, no šanse da ostane su jako male. Trener Slavko Goluža uvjerava da, iako je Zagreb slabiji po imenima, u igri to sigurno neće biti ništa lošije. Na mladima je sada da se dokažu i uvjere sve u klubu da rade dobar posao u mlađim uzrastima.

- Puno se toga promijenilo u našoj momčadi u odnosu na prošlu sezonu. Imamo šest ili sedam novih igrača, odlučili smo se za mladu momčad. Nadam se da ćete vidjeti brzu i jaku momčad ove sezone.

Zagreb će se s novom močadi pošteno morati namučiti da prođe u četvrtfinale, no pomlađivanje bi moglo uroditi plodom u sljedećim godinama. Najavio je to i Ančić.

- Final Four je u našem planu u sljedeće četiri godine.

Barcelonin sportski direktor Xavier O'Callaghan najavio je napad na naslov, no i tešku borbu u skupini.

- Bit će teško. Uvijek je teško igrati protiv momčadi poput Zagreba, a tu je i jaki Füchse Berlin sa dobrim pojačanjima - rekao je O'Callaghan.

Zagreb je prije ždrijeba bio svrstan u drugi jakosni bubanj zajedno sa Čehovskim medvedima, Veszpremom i Gorenjem. Sustav je isti kao i prošle godine. Klubovi su raspoređeni u četiri skupine po šest momčadi, od kojih po četiri idu u osminu finala. Nakon toga slijedi četvrtfinale, u kojem je Zagreb prošle godine ispao od kasnijeg prvaka Kiela, pa Final Four u Kölnu.

Skupine Lige prvaka

  • A: Montpellier, Čehovski medvedi, Flensburg, Ademar, pobjednik Wild card turnira, kvalifikant
  • B: Kiel, Veszprem, Atletico Madrid, Sävehof, Celje, kvalifikant
  • C: Kopenhagen, Gorenje,  Kielce,  Chambery, St. Petersburg, kvalifikant
  • D: Barcelona, Zagreb, Kadetten Schaffhausen, Füchse, Szeged, kvalifikant (Bešiktaš, Dinamo Minsk)

Podravki se nije ispunila želja

Samo ne Györ ili Oltchim, poželjeli su u Podravci prije ždrijeba Lige prvaka. 

Naravno kako to obično biva želja im se nije ispunila. Koprivničanke su izvukle tešku skupinu B te će se za prolazak dalje boriti sa strašnim Györom koji opet ima ekipu za naslov prvaka te ljubljanskim Krimom i kvalifikantom.

  • A: Oltchim, Randers, Hypo, kvalifikant
  • B: Györ, Krim, Podravka, kvalifikant
  • C: Larvik, Volgograd, Savehof, kvalifikant
  • D: Budućnost, Thüringer, kvalifikant (Zvezda ili Leipzig), kvalifikant
Idi na 24sata

Komentari 5

  • m5a5r5i5o5 06.07.2012.

    treba dat šansu malom Šebetiču,Kalebu,Brozoviču pa i po cijenu rezultata ove sezone,kad ti momci odrastu onda če opet svi dolazit u Zagreb sa strahopoštovanjem

  • Consigliere 06.07.2012.

    ne znam, Zagreb mi nikad nije bio losiji, po imenima igraca ali i trener je preprelos

  • DadoTrip 06.07.2012.

    ,.,uuu,.,bit ce jako tesko,.,ovako nedovoljno kvalitetan zagreb ce imat jako tezak posao,.,nadam se da ce barem grupu proc,.,a onda dalje je sve moguce,.,iako,.,mislim da nemaju tu kvalitetu da naprave nesto ove godine,.,al barem nam barca dolazi u zg,.,:)),

Komentiraj...
Vidi sve komentare