Obavijesti

Sport

Komentari 5

Oslabljeni Zagreb u Ligi prvaka na Barcelonu, Kadetten, Berlin

Oslabljeni Zagreb u Ligi prvaka na Barcelonu, Kadetten, Berlin
1

Rukometaši CO Zagreba u ždrijebu Lige prvaka izvukli su skupinu D. Tamo će prvak Hrvatske igrati protiv Barcelone, Kadettena, Füchse Berlina, Szegeda i kvalifikanta

VIDEO

U sjedištu jednog od glavnih sponzora EHF-a, Adidasa, njemačkom Herzogenaurauchu održan je ždrijeb rukometne Lige prvaka. Hrvatski prvak Zagreb izvukao je tešku skupinu D u kojoj će igrati protiv jake Barcelone kao i prošle sezone, švicarskog Kadettena koji je također prošle sezone bio sa Zagrebom u skupini, odličnog Füchse Berlina naših Ninčevića i Špoljarića, mađarskog Szeged i pobjednika kvalifikacijskog dvoboja između Dinamo Minska i Bešiktaša.

- Ne mogu reći da sam sretan, ali zadovoljan sam. Za nas je najvažnije da su putovanja jeftina. Poznamo Barcelonu i Kadetten jer smo i prošle sezone igrali s njima u skupine. Füchse je odličan njemački klub s nekoliko hrvatskih igrač i bit će to dobre utakmice - reakcija je Zagrebova predstavnika Ante Ančića na težak ždrijeb.

Momčad hrvatskog prvaka bitno je oslabljena u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su Gal, Šego, Pešić, Vukić, Štrlek, Gojun, Kopljar, još se ne zna što će biti s Balićem, no šanse da ostane su jako male. Trener Slavko Goluža uvjerava da, iako je Zagreb slabiji po imenima, u igri to sigurno neće biti ništa lošije. Na mladima je sada da se dokažu i uvjere sve u klubu da rade dobar posao u mlađim uzrastima.

- Puno se toga promijenilo u našoj momčadi u odnosu na prošlu sezonu. Imamo šest ili sedam novih igrača, odlučili smo se za mladu momčad. Nadam se da ćete vidjeti brzu i jaku momčad ove sezone.

Zagreb će se s novom močadi pošteno morati namučiti da prođe u četvrtfinale, no pomlađivanje bi moglo uroditi plodom u sljedećim godinama. Najavio je to i Ančić.

- Final Four je u našem planu u sljedeće četiri godine.

Barcelonin sportski direktor Xavier O'Callaghan najavio je napad na naslov, no i tešku borbu u skupini.

- Bit će teško. Uvijek je teško igrati protiv momčadi poput Zagreba, a tu je i jaki Füchse Berlin sa dobrim pojačanjima - rekao je O'Callaghan.

Zagreb je prije ždrijeba bio svrstan u drugi jakosni bubanj zajedno sa Čehovskim medvedima, Veszpremom i Gorenjem. Sustav je isti kao i prošle godine. Klubovi su raspoređeni u četiri skupine po šest momčadi, od kojih po četiri idu u osminu finala. Nakon toga slijedi četvrtfinale, u kojem je Zagreb prošle godine ispao od kasnijeg prvaka Kiela, pa Final Four u Kölnu.

Skupine Lige prvaka

  • A: Montpellier, Čehovski medvedi, Flensburg, Ademar, pobjednik Wild card turnira, kvalifikant
  • B: Kiel, Veszprem, Atletico Madrid, Sävehof, Celje, kvalifikant
  • C: Kopenhagen, Gorenje,  Kielce,  Chambery, St. Petersburg, kvalifikant
  • D: Barcelona, Zagreb, Kadetten Schaffhausen, Füchse, Szeged, kvalifikant (Bešiktaš, Dinamo Minsk)

Podravki se nije ispunila želja

Samo ne Györ ili Oltchim, poželjeli su u Podravci prije ždrijeba Lige prvaka. 

Naravno kako to obično biva želja im se nije ispunila. Koprivničanke su izvukle tešku skupinu B te će se za prolazak dalje boriti sa strašnim Györom koji opet ima ekipu za naslov prvaka te ljubljanskim Krimom i kvalifikantom.

  • A: Oltchim, Randers, Hypo, kvalifikant
  • B: Györ, Krim, Podravka, kvalifikant
  • C: Larvik, Volgograd, Savehof, kvalifikant
  • D: Budućnost, Thüringer, kvalifikant (Zvezda ili Leipzig), kvalifikant
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...