To je to što me zanima!

Osma pobjeda u nizu Raonica, Roddick protiv Del Potra

Prvi nositelj turnira Andy Roddick savladao je Australca Lleytona Hewitta 4-6, 6-3, 6-4, dok je Del Potro bio bolji od američkog kvalifikanta Michaela Russella 6-4, 6-2
Vidi originalni članak

Poznati su svi polufinalisti ATP teniskog turnira iz serije 500 u Memphisu. Mardyju Fishu i Milosu Raonicu pridružili su se prvi nositelj Andy Roddick i Juan Martin del Potro...

Prvi nositelj turnira i osmi tenisač svijeta Andy Roddick savladao je Australca Lleytona Hewitta 4-6, 6-3, 6-4, dok je Del Potro, pobjednik US Opena iz 2009. godine, bio bolji od američkog kvalifikanta Michaela Russella 6-4, 6-2.

U 13. međusobnom sudaru bivših najboljih tenisača svijeta Roddick je došao do ukupno sedme pobjede i šeste uzastopne odserviravši 21 as. Američki tenisač u Memphisu je u potrazi za svojom trećom titulom u Memphisu (prethodne je osvajao 2002. i 2009.) i 30. na ATP turnirima. Također, ukoliko pobjedi Del Potra, Roddicku će to biti peti finale u Memphisu (gubio je završne mečeve 2003. i 2007.), te jubilarni 50. finale u karijeri. Del Potro protiv Roddicka u međusobnim ogledima vodi 3-0, a sve su međusobne dvoboje odigrali na tvrdoj podlozi na kakvoj se, uostalom, igra i u Memphisu.

Serija traje dalje - osma pobjeda u nizu Raonica

Kanadski tenisač Milos Raonic nastavlja sa sjajnim rezultatima i idućeg tjedna, na novoj ATP ljestvici, će prvi put u karijeri biti u krugu pedeset najboljih na svijetu...

Pobjedom u četvrtfinalu ATP turnira u Memphisu (dvorana, tvrda podloga) protiv Amerikanca Roberta Kendricka 6-4, 3-6, 6-3, taj je 20-godišnjak došao do osme uzastopne pobjede, kao i do omjera 11-2 u 2011. godini. U polufinalu će igrati protiv još jednog Amerikanca Mardyja Fisha koji je vro jednostavno, sa 6-3, 6-4, svladao Sama Querreya.

Raonic je protiv Kendricka zabio 20 aseva, a u trećem setu je vrlo brzo napravio break i poveo 4-1. No, kod serviranja pri vodstvu 4-2 se našao u problemima. Suočio se sa četiri break-prilike koje su Kendricka mogle vratiti u meč. No, Raonic se i u tom trenutku ponio kao iskusni igrač. Spasio je sve, a nakon toga i priveo meč kraju u svoju korist.

Kažimo i da će u finalu WTA turnira u Memphisu, koji se održava paralelno uz turnir tenisača, igrati Kanađanka Rebecca Marino i Slovakinja Magdalena Rybarikova. Marino je u polufinalu pobijedila Ruskinju Jevgeniju Rodinu 6-7(1), 6-4, 6-1, dok je Rybarikova plasman u završnicu izborila trijumfom nad Čehinjom Lucie Hradeckom.

Prethodno ovom finalu 20-godišnja Marino nikad na WTA turniru nije prošla dalje od četvrtfinala, a sada je prva kanadska finalistkinja od Aleksandre Wozniak koja je 2009. zaustavljena u završnici turnira u Ponte Vedra Beachu. S druge strane, Rybarikovoj će to biti drugi WTA finale, a 2009. je osvojila naslov u Birminghamu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • elfparovi12 19.02.2011.

    dobitni parovi i sigurne oklade, posjeitte: http://elf-parovi.blogspot.com/

Komentiraj...
Vidi sve komentare