To je to što me zanima!

Osmi pogodak Zwolinskog za pobjedu Gorice protiv Rudeša

U prvoj utakmici 12. kola 1. HNL, na Kranjčevićevoj je Gorica pobijedila Rudeš (0-1) i, barem privremeno, zasjela na treće mjesto prvoligaške ljestvice. Novi poraz je Rudešane učvrstio na posljednjem mjestu
Vidi originalni članak

Prvi strijelac prvenstva za novu pobjedu Goričana! Lukasz Zwolinski zabio je svoj osmi pogodak u prvenstvu, zasjeo na tron ljestvice strijelaca i donio Gorici minimalnu pobjedu na gostovanju kod Rudeša (0-1).

U prvom su poluvremenu obje momčadi igrale čvrsto i nisu dopustile da dođe do većih prilika. Na odmor se otišlo s početnih 0-0. U nastavku igre Poljak Zwolinski pokazao je zašto je najbolji strijelac lige i iskoristio nepažnju domaće obrane, izbio sam pred Banića i dobro pogodio za 0-1. Rudeš je ubrzo mogao imati veliku šansu za izjednačenje, ali sudac Kulušić nije dosudio penal nakon Špičićevog igranja rukom u vlastitom šesnaestercu. 

Nova uzbuđenja stigla su u 75. minuti kad nakon naguravanja s Atiemwenom svoj drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton zarađuje Joao Erick. U posljednjim minutama Rudeš je pokušavao svim silama zabiti gol, ali nije išlo. 

Mogla je Gorica i do većeg vodstva, ali u ključni se trenutak poskliznuo mladi Šroler. U posljednjim sekundama zabio je Zwolinski i za 0:2, ali taj je pogodak, kako je pokazala snimka, neopravdano poništio pomoćni sudac.

Gorica je sad izbila na treće mjesto 1. HNL s 26 bodova, dva boda ispred Osijeka kojeg još čeka gostovanje u Koprivnici, a Rudeš je novim porazom ostao prikucan za dno prvenstvene ljestvice s dva osvojena boda u 14 utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mandrillost 10.11.2018.

    Ne pratim Zwolinskog ali izgleda da se radi o jako dobrom igracu. E sad,s obzirom da Hajduk ne moze platit cipi cips,kako dovesti igraca?! A ima tu jos potencijalnih ozbiljnih kandidata..dvojac Rodriguez i Mierez bi bila odlicna i ubojita krila. Al,eto skaut je Brkljaca naci ce on bolje igraca na Krbavskom polju,jeftinije!!

  • Zmar116 10.11.2018.

    Uh uh ,ajde barem Hajduk neće direktno ispasti...

  • Simulacija_stimulacija 09.11.2018.

    Rudeš bolji, nezasluženi crveni, Marina mesar ostao bez kartona... Na kraju poništen čisti gol Gorici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare