To je to što me zanima!

Ostao je bez oca kao beba, a na Euru golovima uništio Hrvatsku: Ovaj natpis gura me naprijed...

Crnogorski topnik Miloš Vujović s posebnim motivom nastupa na Euru u Mađarskoj, gdje je pobijedio Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku. Na tenisici ima natpis "Avanti", nadimak pokojnog oca
Vidi originalni članak

Miloš Vujović (28) vuče Crnu Goru prema najboljem rezultatu u povijesti rukometnih velikih natjecanja. Ženska selekcija godinama je sila, ali da će "đetići" srušiti redom Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku, to nitko nije mogao previdjeti.

Jedan od četvorice Vujovića u selekciji izbornika Zorana Roganovića ima i poseban motiv. Na peti tenisice, na naljepnici s koje skida ljepilo za loptu, piše "Avanti". Na talijanskom to znači "naprijed". Ali za Miloša ne samo to.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ostala bez polufinala Eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Avanti, to je moj otac, to mu je nadimak. Umro je kad sam imao dvije godine. Bio je vozač utrka, njegov nadimak gura me da naporno radim i da igram najbolje što mogu - kazao je lijevi vanjski berlinskog Füchsea za TV 2 Sport i nastavio:

- Želim pokazati svojoj obitelji da je uvijek uza me. Toliko mi nedostaje...

Kad je Crna Gora izbacila Slovence, Vujović je natpis odlijepio s tenisice i nalijepio ga na dres kako bi ga mogli vidjeti televizijski gledatelji, pa i njegova obitelj.

Najbolju utakmicu pružio je upravo u senzacionalnoj pobjedi protiv Hrvatske 32-26, kad je zabio sedam golova. Makedoncima je utrpao šest, Slovencima pet, Dancima tri, Nizozemcima dva.

I protiv Francuza u ponedjeljak, kao i u srijedu protiv Islanđana, bit će jako motiviran. Crna Gora još ima šanse za polufinale, što je ipak jako teško dostižno, ali ima šanse i boriti se za peto mjesto, čime bi se izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo. To bi joj bilo tek drugo u povijesti. Dosadašnji najbolji rezultati naših južnih susjeda bili su 12. mjesto na Euru 2008.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JosipHDZ 24.01.2022.

    zasto karabatak smije igrati s pozitivnim testom a nasi reprezentativci ne smiju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare