Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ostao je bez oca kao beba, a na Euru golovima uništio Hrvatsku: Ovaj natpis gura me naprijed...

Ostao je bez oca kao beba, a na Euru golovima uništio Hrvatsku: Ovaj natpis gura me naprijed...

Crnogorski topnik Miloš Vujović s posebnim motivom nastupa na Euru u Mađarskoj, gdje je pobijedio Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku. Na tenisici ima natpis "Avanti", nadimak pokojnog oca

VIDEO

Miloš Vujović (28) vuče Crnu Goru prema najboljem rezultatu u povijesti rukometnih velikih natjecanja. Ženska selekcija godinama je sila, ali da će "đetići" srušiti redom Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku, to nitko nije mogao previdjeti.

Jedan od četvorice Vujovića u selekciji izbornika Zorana Roganovića ima i poseban motiv. Na peti tenisice, na naljepnici s koje skida ljepilo za loptu, piše "Avanti". Na talijanskom to znači "naprijed". Ali za Miloša ne samo to.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ostala bez polufinala Eura

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

- Avanti, to je moj otac, to mu je nadimak. Umro je kad sam imao dvije godine. Bio je vozač utrka, njegov nadimak gura me da naporno radim i da igram najbolje što mogu - kazao je lijevi vanjski berlinskog Füchsea za TV 2 Sport i nastavio:

- Želim pokazati svojoj obitelji da je uvijek uza me. Toliko mi nedostaje...

Kad je Crna Gora izbacila Slovence, Vujović je natpis odlijepio s tenisice i nalijepio ga na dres kako bi ga mogli vidjeti televizijski gledatelji, pa i njegova obitelj.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Crna Gora - Hrvatska

Najbolju utakmicu pružio je upravo u senzacionalnoj pobjedi protiv Hrvatske 32-26, kad je zabio sedam golova. Makedoncima je utrpao šest, Slovencima pet, Dancima tri, Nizozemcima dva.

I protiv Francuza u ponedjeljak, kao i u srijedu protiv Islanđana, bit će jako motiviran. Crna Gora još ima šanse za polufinale, što je ipak jako teško dostižno, ali ima šanse i boriti se za peto mjesto, čime bi se izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo. To bi joj bilo tek drugo u povijesti. Dosadašnji najbolji rezultati naših južnih susjeda bili su 12. mjesto na Euru 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja