To je to što me zanima!

Osvajači prvog Hrvatskog kupa ponovno izlaze na Interov teren

Generacija '92 protiv nogometaša iz cijelog zaprešićkog kraja danas će humanitarnom utakmicom obilježiti 30 godina od prvog izdanja hrvatskog kupa. "Ovo je jako bitan događaj za Zaprešić"
Vidi originalni članak

Hrvatski drugoligaš zaprešićki Inter u nedjelju slavi 30 godina od osvajanja hrvatskog nogometnog kupa. Pod vodstvom tada 47-godišnjeg Ilije Lončarevića u dvije utakmice nadjačali su HAŠK Građanski (danas zagrebački Dinamo) 2-1.

Bilo je to prvo izdanje hrvatskog kupa, a Zaprešićani su jedini osvajači Rabuzinovog sunca koji danas nisu dio 1. HNL (preostali osvajači su Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek).

Povodom 30. godišnjice osvojenog kupa po kišnom (ne)vremenu odigrat će se humanitarna utakmica između tadašnjih osvajača kupa i nogometaša iz cijelog zaprešićkog kraja.

- Cijela generacija koja je osvojila kup je potvrdila da će doći. Da, igrat ćemo protiv mlađe generacije i pokušati joj se suprotstaviti. Podružit ćemo se i prisjetiti onih danas od prije 30 godina - rekao je sadašnji trener Zaprešićana Borimir Perković.

ZADNJE KOLO Kakva drama u 2. HNL: Bivši igrač Hajduka zabio u 88. za spas, ispala je Croatia Zmijavci

- Ovo je jako bitan događaj za Zaprešić. Svi nas prepoznaju po Novim Dvorima. Zato smo postali zaprešićki "div iz predgrađa" i to je fenomenalan doživljaj za sve nas - izjavio je Saša Matuško, jedan od članova generacije '92.

U ovoj humanitarnoj utakmici na klupi Generacije '92 ponovno će sjediti velikan hrvatskog nogometa Ilija Lončarević, a na teren će izaći i nekadašnji hrvatski reprezentativci poput Zvonimira Solde i Krunoslava Jurčića, a s njima Ivan Cvjetković, Igor Čale, Damir  Kasumović i drugi, a sav prihod od utakmice bit će doniran jednoj zaprešićkoj obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pegla4 29.05.2022.

    Benston na dresu 😁

  • mandalorian67 29.05.2022.

    Inker...kakvi su to dani bili kada su kup osvojili...bio sam na stadionu, a divljih svinja, njihovih navijaca je bilo po mojoj procjeni 300, sto je jako puno za takav klub. Pjevali su pjesmu: trenersko analiziranje, naporno treniranje, poslje tekme u svlačionici međusobno onaniranje, vodi te naše navijanje, od alkohola kremiranje, od Inkera nema vece svetinje al ale ale

Komentiraj...
Vidi sve komentare