Obavijesti

Sport

Komentari 2

Osvajači prvog Hrvatskog kupa ponovno izlaze na Interov teren

Osvajači prvog Hrvatskog kupa ponovno izlaze na Interov teren

Generacija '92 protiv nogometaša iz cijelog zaprešićkog kraja danas će humanitarnom utakmicom obilježiti 30 godina od prvog izdanja hrvatskog kupa. "Ovo je jako bitan događaj za Zaprešić"

VIDEO

Hrvatski drugoligaš zaprešićki Inter u nedjelju slavi 30 godina od osvajanja hrvatskog nogometnog kupa. Pod vodstvom tada 47-godišnjeg Ilije Lončarevića u dvije utakmice nadjačali su HAŠK Građanski (danas zagrebački Dinamo) 2-1.

Bilo je to prvo izdanje hrvatskog kupa, a Zaprešićani su jedini osvajači Rabuzinovog sunca koji danas nisu dio 1. HNL (preostali osvajači su Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek).

Povodom 30. godišnjice osvojenog kupa po kišnom (ne)vremenu odigrat će se humanitarna utakmica između tadašnjih osvajača kupa i nogometaša iz cijelog zaprešićkog kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cijela generacija koja je osvojila kup je potvrdila da će doći. Da, igrat ćemo protiv mlađe generacije i pokušati joj se suprotstaviti. Podružit ćemo se i prisjetiti onih danas od prije 30 godina - rekao je sadašnji trener Zaprešićana Borimir Perković.

Kakva drama u 2. HNL: Bivši igrač Hajduka zabio u 88. za spas, ispala je Croatia Zmijavci
Kakva drama u 2. HNL: Bivši igrač Hajduka zabio u 88. za spas, ispala je Croatia Zmijavci

- Ovo je jako bitan događaj za Zaprešić. Svi nas prepoznaju po Novim Dvorima. Zato smo postali zaprešićki "div iz predgrađa" i to je fenomenalan doživljaj za sve nas - izjavio je Saša Matuško, jedan od članova generacije '92.

U ovoj humanitarnoj utakmici na klupi Generacije '92 ponovno će sjediti velikan hrvatskog nogometa Ilija Lončarević, a na teren će izaći i nekadašnji hrvatski reprezentativci poput Zvonimira Solde i Krunoslava Jurčića, a s njima Ivan Cvjetković, Igor Čale, Damir  Kasumović i drugi, a sav prihod od utakmice bit će doniran jednoj zaprešićkoj obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...