To je to što me zanima!

Otišla legenda Senegala: Umro je bivši suigrač Nike Kranjčara

Diop će ostati upamćen kao strijelac prvog gola na svjetskom prvenstvu 2002. godine u senzacionalnoj pobjedi Senegala protiv tadašnjih svjetskih prvaka Francuza s 1-0. S AEK-om je igrao protiv Hajduka
Vidi originalni članak

Bivši senegalski nogometni reprezentativac Papa Bouba Diop (42) umro je u nedjelju nakon duge i teške bolesti, objavila je Međunarodna nogometna federacija (Fifa). Diop je svojevremeno bio suigrač našeg Nike Kranjčara u Portsmouthu.

Diop će ostati upamćen kao strijelac prvog gola na svjetskom prvenstvu 2002. godine u senzacionalnoj pobjedi Senegala protiv tadašnjih svjetskih prvaka Francuza sa 1-0.

"Tricolori" su doputovali u Japan i Južnu Koreju kao svjetski prvaci, međutim na otvaranju Svjetskog prvenstva izgubili su od Senegala.

- Jednom heroj Svjetskog prvenstva, uvijek heroj Svjetskog prvenstva - napisala je Fifa.

Senegal je prošao u osminu finala zajedno s Danskom, dok se Francuska oprostila od natjecanja već u prvom krugu. Senegal je na koncu dogurao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Turske s 0-1.

Diop je za reprezentaciju skupio 63 nastupa postigavši 11 golova.

Tijekom karijere 10 godina igrao je u Engleskoj za Fulham, Portsmouth, West Ham i Birmingham City, a nosio je i dres Grasshoppersa, Lensa i atenskog AEK-a.

U Portsmouthu je svlačionicu dijelio s Nikom Kranjčarom. Te sezone čak su se zajedno našli u momčadi 12. kola, a skupa su stigli i do naslova FA Cupa. U 2010. godini bio je dio momčadi AEK-a koja se u grupnoj fazi Europske lige u dvije utakmice obračunala s Hajdukom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • sasa66 30.11.2020.

    Otišao? Stvarno?

  • danijel horvat 29.11.2020.

    E ovo je vjest!!!

  • njuskaDU1989 29.11.2020.

    RIP 🙏 simpatičan je bio “taj” Senegal 👍🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare