To je to što me zanima!

Otkrivamo prvi Zajecov radni dan: Održao sastanak s Jakirom i Ademijem pa cijelom momčadi

Spomenuo je Zajec i da želi dobar odnos s Hajdukom i Rijekom. No, kažu u njegovom taboru, to ne znači da će Dinamo pozvati Hajdukove čelnike na sastanak, inicirati pomirenje. Niti je to visoko na listi prioriteta...
Vidi originalni članak

Slavili su u taboru Velimira Zajeca, slavili su i Dinamovi navijači u nedjelju navečer. Dvostruku pobjedu. I na predsjedničkim izborima i na terenu, protiv Slavena Belupa 5-2.

A onda je došao prvi radni dan novog predsjednika kluba. Kišan i tmuran, ali u srcima brojnih dinamovaca poseban. Velimir Zajec nije se još uselio u Barišićev ured, to je manje važan korak. Prioritet je sada stavio na momčad, koja se bori na tri fronte.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog toga je prvi sastanak kao predsjednik kluba Zajec obavio s trenerom Sergejem Jakirovićem i kapetanom Arijanom Ademijem. A potom je sjeo s cijelom momčadi. I ohrabrio je uoči puta u Solun na uzvrat osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a te nastavka borbe za naslov prvaka i troboja s Rijekom i Hajdukom.

Nakon momčadi, Zajec je odradio sastanke s nekim članovima izvršnog odbora. Potragu za sportskim direktorom postavili su kao jedan od prioriteta. Iako imena još nemaju. Najprije žele čuti s kim je, ako je, aktualna uprava pregovarala. Tako da nagađanja o Silviju Mariću ili Igoru Bišćanu nemaju podlogu. Zasad.

Ni neke velike čistke još neće biti. Izvršni se odbor najprije mora sastaviti na konstituirajućoj sjednici, a potom će zatražiti pismeno izvješće od uprave o njezinom radu. I to je tijelo može razriješiti. Dakako, uz otpremninu jer svi imaju ugovore do 2027.

Zajec je u nedjelju utakmicu sa Slavenom gledao u društvu cijele uprave. Vlatka Peras bila je nasmiješena, Darko Podnar i Danijel Tomačić baš i ne. Barem na fotografijama... Zajedno će i putovati u Solun.

Revizorska će kuća napraviti dubinsku analizu financijskog stanja kluba, ugovora svih, od članova uprave do igrača. Ta bi revizija, kažu, trebala trajati između šest i devet tjedana.

A pred Zajecom su i sastanci o drugoj važnoj temi: stadionu. S gradonačelnikom, koji je među prvima čestitao novom Dinamovu predsjedniku, s predsjednikom HNS-a Kustićem, pa i ljudima iz Vlade RH uključenima u projekt izgradnje stadiona.

Spomenuo je Zajec u inauguralnom govoru i da želi dobar odnos s rivalima Hajdukom i Rijekom. No, kažu u njegovom taboru, to ne znači da će Dinamo pozvati Hajdukove čelnike na sastanak, inicirati pomirenje, nego je samo želja. Niti je to visoko na listi prioriteta...

Idi na 24sata

Komentari 110

  • jasarevic alija 12.03.2024.

    Pravi izbor,haahhahahPurgerćine najobićnije.Mi dalmatinci smo najjaci I najbolji Hrvati

  • Joza Prezaduzeni 11.03.2024.

    Nu Zajc pomagaj

  • Golubovi kamen 11.03.2024.

    Možemosi gazde, Zajec marioneta...još uvijek u "Štabu drugarice Jovanke"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare