To je to što me zanima!

'Ovakav Euro se više nikada neće igrati. Nepošteno je...'

Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta, kazao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin
Vidi originalni članak

Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati… Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono, govorio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić tijekom ovog Eura. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo je on bio i jedan od najvećih kritičara ovog Europskog prvenstva s čak 11 zemalja domaćina. Više od pola reprezentacija je svoje utakmice igralo na domaćem terenu, a Hrvatska je za to vrijeme morala otkazati kamp u St. Andrewsu pa je iz kampa u Rovinju putovala na utakmice u London, Glasgow i Kopenhagen.

Mnogi su kritizirali ovakav sustav Eura, pogotovo navijači jer su putovala bila predugačka i skupa, ali i sam predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je rekao da je ovakav sustav promašaj i da se vjerojatno više nikada neće odigrati u ovakvom sustavu s više zemalja domaćina.

Čeferin je dodao da to nije bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.

- To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih - rekao je Čeferin za BBC.

- Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti - dodao je slovenski dužnosnik.

Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjeralo Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije.

Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.

Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURA predstavio je bivši predsjednik Uefe, Francuz Michel Platini.

Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • meteor1234 09.07.2021.

    Čeferin, i ti si govno svoje vrste. Ne razlikuješ se puno od mafijaša Platinija, jer da si drugačiji onda ne bi kao ključni čovjek UEFA-e dozvolio onu krađu u polufinalu. I ne samo to, opet ste istog strpali u var sobu za finale. Ako je ono bilo slučajno, a šanse su ravne nuli, ovo definitivno nije.

  • 33beg33 09.07.2021.

    čeferin koliko si ti i boban zaradili,nije ovo slučajno

  • cupi cupi 09.07.2021.

    ovo je najgoriji euro organiziran do sad,eto engleska u finalu, englezi ukinuli sve mjere vembli će biti pun u nedjelju sigurno samo da oni postanu europski prvaci sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare