Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Ovakav Euro se više nikada neće igrati. Nepošteno je...'

'Ovakav Euro se više nikada neće igrati. Nepošteno je...'

Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta, kazao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin

VIDEO

Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati… Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono, govorio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić tijekom ovog Eura. 

Pokretanje videa...

Izgubili od Španjolske 5:3, reakcije navijača 01:08

Upravo je on bio i jedan od najvećih kritičara ovog Europskog prvenstva s čak 11 zemalja domaćina. Više od pola reprezentacija je svoje utakmice igralo na domaćem terenu, a Hrvatska je za to vrijeme morala otkazati kamp u St. Andrewsu pa je iz kampa u Rovinju putovala na utakmice u London, Glasgow i Kopenhagen.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Mnogi su kritizirali ovakav sustav Eura, pogotovo navijači jer su putovala bila predugačka i skupa, ali i sam predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je rekao da je ovakav sustav promašaj i da se vjerojatno više nikada neće odigrati u ovakvom sustavu s više zemalja domaćina.

Čeferin je dodao da to nije bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.

- To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih - rekao je Čeferin za BBC.

FILE PHOTO: UEFA Congress

- Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti - dodao je slovenski dužnosnik.

Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjeralo Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije.

Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany

Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.

Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURA predstavio je bivši predsjednik Uefe, Francuz Michel Platini.

Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom