To je to što me zanima!

Ovako je bilo '98: Gol je pao na Bernabeu prije početka ogleda

Real je dočekao Borussiju u polufinalu Lige prvaka 1. travnja 1998. Navijači Reala srušili su gol, a rezervnog nije bilo. Nastala je panika. Realu je prijetila eliminacija
Vidi originalni članak

Prvi travanj 1998. godine. Navijači Reala na Santigao Bernabeu povlače žice i ruše gol. Utakmica s dortmundskom Borussijom ne može početi. Rezervnog gola nema, na stadionu nastaje panika. Ne, nije bila riječ o prvotravanjskoj šali. 

Nikome od Španjolaca nije bilo do šale. Bili su nadomak eliminacije, a utakmica još nije niti počela, tako je susret 4. kola Lige prvaka između Reala i Borussije iz Dortmunda najavila španjolska Marca. Prisjetili su se legendarne utakmice polufinala Lige prvaka koja je kasnila preko sat vremena.

- Prvi gol je već pao - našalili su se njemački komentatori u prijenosu uživo.

Prvi je susret polufinala u Njemačkoj završio 1-1. A Madridu je prijetila suspenzija i izbacivanje iz natjecanja jer na Bernabeu nije bilo rezervnog gola. Real je bio nadomak izbacivanja, a Borussia nadomak prolaska u finale.

Tad su uskočili španjolski radnici. Agustin Herrerin pohitao je na rezervni teren po rezervni gol. Našao ga je, ali shvatio je da gol neće stati u njegov kombi. U blizini se našao vozač kamiona koji je pomogao Herrerinu i gol je stigao na Bernabeu. 

- Tri kilometra smo prešli za sat vremena. Bilo je jako stresno - prisjetio se Herrerin.

Gol je stigao na stadion i počelo je montiranje. Utakmica je kasnila sat vremena i 15 minuta. Kasnije se ispostavilo da je kaos s golom i montiranje bilo gledanije od same utakmice. Čak 12 milijuna Nijemaca gledalo rušenje i postavljanje gola. 

Polovica od te brojke nastavila je gledati i utakmicu koju je Real dobio 2-0 golovima Morientesa i Karembeua. Real je te godine otišao do kraja i uzeo sedmu "kantu" u Ligi prvaka. Dobio je i kaznu od Uefe jer nije imao rezervni gol na utakmici protiv Borussije. Madriđani su to platiti s milijun švicarskih franaka. 

Danas sigurno imaju rezervni gol. Ako ne i dva...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • NemanKRAJmora 06.11.2012.

    Nakon što je pao gol, nestalo je struje! I isto tako nekih sat vremena nije bilo prijenosa. Samo naprijed Borussija!

  • marnisk91 06.11.2012.

    zar je već toliko prošlo...tada je bio 100 puta bolji nogomet nego sada...fale mi ta vremena....

  • yugo4eva 06.11.2012.

    Jel ima ko kakav link

Komentiraj...
Vidi sve komentare