Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ovako je bilo '98: Gol je pao na Bernabeu prije početka ogleda

Ovako je bilo '98: Gol je pao na Bernabeu prije početka ogleda
5

Real je dočekao Borussiju u polufinalu Lige prvaka 1. travnja 1998. Navijači Reala srušili su gol, a rezervnog nije bilo. Nastala je panika. Realu je prijetila eliminacija

VIDEO

Prvi travanj 1998. godine. Navijači Reala na Santigao Bernabeu povlače žice i ruše gol. Utakmica s dortmundskom Borussijom ne može početi. Rezervnog gola nema, na stadionu nastaje panika. Ne, nije bila riječ o prvotravanjskoj šali. 

Nikome od Španjolaca nije bilo do šale. Bili su nadomak eliminacije, a utakmica još nije niti počela, tako je susret 4. kola Lige prvaka između Reala i Borussije iz Dortmunda najavila španjolska Marca. Prisjetili su se legendarne utakmice polufinala Lige prvaka koja je kasnila preko sat vremena.

- Prvi gol je već pao - našalili su se njemački komentatori u prijenosu uživo.

Prvi je susret polufinala u Njemačkoj završio 1-1. A Madridu je prijetila suspenzija i izbacivanje iz natjecanja jer na Bernabeu nije bilo rezervnog gola. Real je bio nadomak izbacivanja, a Borussia nadomak prolaska u finale.

Tad su uskočili španjolski radnici. Agustin Herrerin pohitao je na rezervni teren po rezervni gol. Našao ga je, ali shvatio je da gol neće stati u njegov kombi. U blizini se našao vozač kamiona koji je pomogao Herrerinu i gol je stigao na Bernabeu. 

- Tri kilometra smo prešli za sat vremena. Bilo je jako stresno - prisjetio se Herrerin.

Gol je stigao na stadion i počelo je montiranje. Utakmica je kasnila sat vremena i 15 minuta. Kasnije se ispostavilo da je kaos s golom i montiranje bilo gledanije od same utakmice. Čak 12 milijuna Nijemaca gledalo rušenje i postavljanje gola. 

Polovica od te brojke nastavila je gledati i utakmicu koju je Real dobio 2-0 golovima Morientesa i Karembeua. Real je te godine otišao do kraja i uzeo sedmu "kantu" u Ligi prvaka. Dobio je i kaznu od Uefe jer nije imao rezervni gol na utakmici protiv Borussije. Madriđani su to platiti s milijun švicarskih franaka. 

Danas sigurno imaju rezervni gol. Ako ne i dva...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...