To je to što me zanima!

Od Deportiva do Barce: Top 5 najvećih obrata u Ligi prvaka...

Liverpool je na Anfieldu 'potopio' Guardiolin City 3-0 u samo 19 minuta prvog poluvremena. Ipak, ovaj zaostatak nije nedostižan, a to potvrđuje i povijest velikih obrata u Ligi prvaka
Vidi originalni članak

Manchester City izgubio je 3-0 od Liverpoola u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pa im je ovaj utorak na Etihadu potrebno svojevrsno čudo. Nedostatak golova u gostima mogao bi biti presudan, jer samo jedan gol 'Redsa' značio bi da City mora zabiti pet kako bi prošao dalje.

Ipak, Guardiola i dečki ne moraju biti tako pesimistični jer povijest Lige prvaka pokazala je da ništa nije gotovo, dok nije gotovo.

Ovo je pet najvećih obrata u povijesti Lige prvaka...

Barcelona 6 - 5 PSG (16/17)

Najnoviji, a ujedno i najveći obrat u povijesti ovog natjecanja kojeg se vjerojatno svi sjećaju. Barcelona je iznenadila cijeli svijet prolaskom u četvrtfinale prošle sezone.

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili od Paris Saint-Germaina 4-0 u gostima, nitko nije vjerovao da bi Barca mogla proći dalje. 

Katalonci su nakon 50 minuta uzvratne utakmice vodili 3-0 i tako vratili nadu, koju im je ubrzo opet srušio Edinson Cavani pogotkom za PSG u 62. minuti. Trebala su im još tri gola, a rezultat je do 88. minute ostao na 3-1. Ali, Barcelona je u zadnjih sedam minuta susreta, na veliko iznenađenje cijelog svijeta, ipak uspjela još tri puta zatresti mrežu Kevina Trappa.

Tako su na Camp Nou došli do rezultata 6-1 (ukupno 6-5) i plasirali se u četvrtfinale natjecanja. Presudni gol je u 95. minuti postigao Sergi Roberto

Chelsea 5 - 4 Napoli (11/12)

Sve Chelseajeve nade srušile su se u osmini finala 2012. godine kada su u prvoj utakmici izgubili od Napolija 3-1. Ipak, uspjeli su na Stamford Bridgeu doći do rezultata 3-1, koji ih je odveo u produžetke.

Branislav Ivanović postigao je ključni gol u 105. minuti i odveo svoju momčad u četvrtfinale natjecanja. Ono što je najzanimljivije kod ovog obrata jest da je Chelsea te sezone i osvojio Ligu prvaka.

Liverpool 3 - 3 Milan (04/05)

Liverpoolovo osvajanje Lige prvaka 2005. godine, u narodu poznato kao 'Istanbulsko čudo'.

Prvo poluvrijeme ovog finala osvojio je Milan, dvama pogocima Crespa i jednim Maldinija. Taktovi himne 'You'll Never Walk Alone' probudili su igrače Liverpoola te je Steven Gerrard započeo niz svojim pogotkom u 54. minuti, a dvije minute nakon njega, još jedan gol dodao je Vladimir Šmicer.

U 60. minuti utakmice Xabi Alonso vrlo je lako mogao postati tragičar, ali je srećom pospremio u mrežu odbijanac nakon promašenog penala.

Jerzy Dudek je veličanstvenom dvostrukom obranom u produžecima odveo utakmicu do penala, gdje je dodatno potvrdio svoju titulu heroja utakmice i Liverpool je 3-2 na penale osvojio Ligu prvaka, u jednom od najnapetijih finala ikad.

Deportivo 5 - 4 Milan (03/04)

Igrajući protiv branitelja naslova, za Deportivo se činilo kao da nema šanse nakon poraza 4-1 u prvoj utakmici. Deportivo je vodio od 11. minute na San Siru, ali su vrlo brzo Kaka, Andrij Ševčenko i Andrea Pirlo 'vratili stvari na mjesto'.

Ipak, Deportivo je već u prvom poluvremenu uzvratne utakmice vodstvom od 3-0 osigurao prolazak dalje, na temelju jednog gola u gostima. Ali, dodali su i četvrti gol u 76. minuti kako bi još uvjerljivije izbacili Talijane u četvrtfinalu.

Manchester United 2 - 1 Bayern (98/99)

Mario Basler postigao je pogodak za Bayern već u šestoj minuti finala 1999. na Nou Campu, koji se činio kao pobjednički sve do sudačke nadoknade.

Ipak, u 91. minuti gol je zabio Teddy Sheringham i činilo se kako će utakmica ipak ići u produžetke. Ali, dvije minute kasnije, isti čovjek asistirao je Solskjaeru koji je svojim zgoditkom potpuno preokrenuo utakmicu.

Bila je to veličanstvena pobjeda Engleza, jer Bayernovi navijači već su naveliko slavili, a tek nekoliko trenutaka kasnije igrači su u nevjerici i suzama ostali ležati na terenu.


 


 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Miso postolar 10.04.2018.

    Ja se svaki put najezim kad gledam highlights od Barcelona - P$G 6:1

  • juniorx 10.04.2018.

    Ako City zabije gol u prvih 20min,a ne primi za to vrijeme gol svašta će biti...ipak je to Liverpool

  • realan902 10.04.2018.

    Unitedov je preokret najbolji,od panike i do tog da ti golman ide u napad u dvije minute do pobjede

Komentiraj...
Vidi sve komentare