Obavijesti

Sport

Komentari 11

Od Deportiva do Barce: Top 5 najvećih obrata u Ligi prvaka...

Od Deportiva do Barce: Top 5 najvećih obrata u Ligi prvaka...
2

Liverpool je na Anfieldu 'potopio' Guardiolin City 3-0 u samo 19 minuta prvog poluvremena. Ipak, ovaj zaostatak nije nedostižan, a to potvrđuje i povijest velikih obrata u Ligi prvaka

VIDEO

Manchester City izgubio je 3-0 od Liverpoola u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pa im je ovaj utorak na Etihadu potrebno svojevrsno čudo. Nedostatak golova u gostima mogao bi biti presudan, jer samo jedan gol 'Redsa' značio bi da City mora zabiti pet kako bi prošao dalje.

Ipak, Guardiola i dečki ne moraju biti tako pesimistični jer povijest Lige prvaka pokazala je da ništa nije gotovo, dok nije gotovo.

Ovo je pet najvećih obrata u povijesti Lige prvaka...

Barcelona 6 - 5 PSG (16/17)

Najnoviji, a ujedno i najveći obrat u povijesti ovog natjecanja kojeg se vjerojatno svi sjećaju. Barcelona je iznenadila cijeli svijet prolaskom u četvrtfinale prošle sezone.

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili od Paris Saint-Germaina 4-0 u gostima, nitko nije vjerovao da bi Barca mogla proći dalje. 

Katalonci su nakon 50 minuta uzvratne utakmice vodili 3-0 i tako vratili nadu, koju im je ubrzo opet srušio Edinson Cavani pogotkom za PSG u 62. minuti. Trebala su im još tri gola, a rezultat je do 88. minute ostao na 3-1. Ali, Barcelona je u zadnjih sedam minuta susreta, na veliko iznenađenje cijelog svijeta, ipak uspjela još tri puta zatresti mrežu Kevina Trappa.

Tako su na Camp Nou došli do rezultata 6-1 (ukupno 6-5) i plasirali se u četvrtfinale natjecanja. Presudni gol je u 95. minuti postigao Sergi Roberto

Chelsea 5 - 4 Napoli (11/12)

Sve Chelseajeve nade srušile su se u osmini finala 2012. godine kada su u prvoj utakmici izgubili od Napolija 3-1. Ipak, uspjeli su na Stamford Bridgeu doći do rezultata 3-1, koji ih je odveo u produžetke.

Branislav Ivanović postigao je ključni gol u 105. minuti i odveo svoju momčad u četvrtfinale natjecanja. Ono što je najzanimljivije kod ovog obrata jest da je Chelsea te sezone i osvojio Ligu prvaka.

Liverpool 3 - 3 Milan (04/05)

Liverpoolovo osvajanje Lige prvaka 2005. godine, u narodu poznato kao 'Istanbulsko čudo'.

Prvo poluvrijeme ovog finala osvojio je Milan, dvama pogocima Crespa i jednim Maldinija. Taktovi himne 'You'll Never Walk Alone' probudili su igrače Liverpoola te je Steven Gerrard započeo niz svojim pogotkom u 54. minuti, a dvije minute nakon njega, još jedan gol dodao je Vladimir Šmicer.

U 60. minuti utakmice Xabi Alonso vrlo je lako mogao postati tragičar, ali je srećom pospremio u mrežu odbijanac nakon promašenog penala.

Jerzy Dudek je veličanstvenom dvostrukom obranom u produžecima odveo utakmicu do penala, gdje je dodatno potvrdio svoju titulu heroja utakmice i Liverpool je 3-2 na penale osvojio Ligu prvaka, u jednom od najnapetijih finala ikad.

Deportivo 5 - 4 Milan (03/04)

Igrajući protiv branitelja naslova, za Deportivo se činilo kao da nema šanse nakon poraza 4-1 u prvoj utakmici. Deportivo je vodio od 11. minute na San Siru, ali su vrlo brzo Kaka, Andrij Ševčenko i Andrea Pirlo 'vratili stvari na mjesto'.

Ipak, Deportivo je već u prvom poluvremenu uzvratne utakmice vodstvom od 3-0 osigurao prolazak dalje, na temelju jednog gola u gostima. Ali, dodali su i četvrti gol u 76. minuti kako bi još uvjerljivije izbacili Talijane u četvrtfinalu.

Manchester United 2 - 1 Bayern (98/99)

Mario Basler postigao je pogodak za Bayern već u šestoj minuti finala 1999. na Nou Campu, koji se činio kao pobjednički sve do sudačke nadoknade.

Ipak, u 91. minuti gol je zabio Teddy Sheringham i činilo se kako će utakmica ipak ići u produžetke. Ali, dvije minute kasnije, isti čovjek asistirao je Solskjaeru koji je svojim zgoditkom potpuno preokrenuo utakmicu.

Bila je to veličanstvena pobjeda Engleza, jer Bayernovi navijači već su naveliko slavili, a tek nekoliko trenutaka kasnije igrači su u nevjerici i suzama ostali ležati na terenu.


 


 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara