To je to što me zanima!

'Ovo će biti jedno od najboljih SP-a ikada, želimo i publiku'

U svjetlu aktualne globalne zdravstvene situacije pripremili smo adekvatne mjere i za reprezentacije i za publiku. Pripremamo turnir na vrhunskoj razini, rekao je predsjednik IHF-a Moustafa
Vidi originalni članak

Svijet i dalje vodi veliku borbu, ali sport se pokreće jer čekanje donosi neizvjesnost, a neizvjesnost ne odgovara nikome. Rukomet, sport s najviše zdravstvenih izazova u aktualnoj situaciji, bit će prvi značajniji momčadski sport s velikim natjecanjem. Rukometašice u prosincu imaju Europsko prvenstvo, a mjesec dana kasnije na redu je Svjetsko prvenstvo rukometaša u Egiptu (14. - 31. siječnja).

POGLEDAJE VIDEO: Rukometaši slave srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ženski Euro ima malo više problema jer je izglednija opcija da se igra bez publike, što se Dancima, domaćinima uz Norvešku, ne sviđa, pa u tom slučaju planiraju dići ruke od organizacije. Predsjednik Međunarodne rukometne organizacije, Egipćanin Hassan Moustafa, pak, odašilje uglavnom optimistične poruke oko muškog SP-a. Najnovija je da očekuje da u egipatskim dvoranama bude publike.

IGOR KARAČIĆ: 'Volim Vardar, ali ostajem još u Kielceu, a Slovačka i Mađarska će pokazati na koga računamo'

- Nadam se da je SP u Egiptu 2021. svjetlo na kraju tunela, usprkos pandemiji korona virusa. I dalje sam optimist i vjerujem u uspjeh ovog natjecanja. Egipat je više puta dokazao da je u potpunosti kadar organizirati ovakve turnire, pogotovo rukometne, u čemu ima puno iskustva - rekao je Moustafa.

- Nadam se da će se utakmice igrati pred navijačima. U svjetlu aktualne globalne zdravstvene situacije pripremili smo adekvatne mjere i za reprezentacije i za publiku. Pripremamo turnir na vrhunskoj razini, tako da vjerujemo kako će se svi sudionici vratiti kući kao ambasadori Egipta. Vjerujem i nadam se da će predstojeće Svjetsko prvenstvo organizacijski biti jedno od najboljih ikada.

ZAGRIJAVANJE ZA EGIPAT Prije SP-a 'kauboji' na Euro Cup: Protiv 'furije', Mađara i Slovaka

U svakom slučaju prvo s 32 reprezentacije odnosno osam više od zadnjeg u Njemačkoj i Danskoj. Ždrijeb je na rasporedu za malo manje od tri tjedna. 5. rujna u Kairu s Hrvatskom u prvom šeširu zajedno s Danskom, Španjolskom, Norveškom, Slovenijom, Njemačkom, Portugalom i Švedskom.

I dalje popis nije potpun jer čekaju se predstavnici Sjeverne i Južne Amerike. Meksiko je otkazao jedan kvalifikacijski turnir, pa će u igru vjerojatno opet pozivnice, na radost Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Guzonja_1 17.08.2020.

    Poludio covik malo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare