To je to što me zanima!

Ovo je 10 najskupljih transfera u zimskom prijelaznom roku

Parižani su odlučili ulagati u budućnost pa su iz Brazila doveli dva mlada stopera, Bayern je pronašao novo rješenje na desnom beku, a najskuplji je bio Vitor Roque, novo pojačanje Barcelone
Vidi originalni članak

Kratko i jasno - razočaravajuće. Zimski prijelazni rok u ligama "petice" nije donio niti jednu jedinu "bombu", niti jedan transfer o kojem će se pričati mjesecima. Sve je baš - tanko, jako tanko. Uoči zime pričalo se o potencijalnom odlasku Kyliana Mbappea, tražio saudijski klub u koji bi mogli otići Salah ili De Bruyne, a na kraju ništa. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove se zime kupovalo drugačije, uglavnom tržilo za budućnost. I samim time glavne zvijezde zimskog prijelaznog roka postali su mladi Brazilci. Vitor Roque tako je u transferu vrijednom 40 milijuna iz Atletico Paranaensea u Barcelonu postao najskuplji igrač ove zime, samim time i glavna zvijezda zimskog "mercata".

ZIMSKI MERCATO Završio zimski prijelazni rok u najjačim ligama: Nekad velika nada mogla bi završiti u Koreji

Na sličan način razmišljali su i u PSG-u. Parižanima je očito dovoljno rasipanja novca na ozbiljne igrače u zalazu karijera, pa su počeli ulagati za budućnost. I iz Brazila doveli dva mlada stopera, 20-godišnjeg Lucasa Beralda i 18-godišnjeg Gabriela Moscarda. Parižani su nekada na stoperima imali Thiaga Silvu i Marquinhosa (još je na Parku prinčeva), sada planiraju stvoriti novi brazilski stoperski par.

Malo neočekivano u ozbiljan se posao bacio Bayern koji je za 30 milijuna eura iz Galatasaraya doveo francuskog braniča Sachu Boeya. Riječ je o desnom beku, po potrebi i wing-backu, čovjeku koji bi trebao do daljnjega riješiti pitanje desnog beka u Bavarskoj. A tu u klubu očito nisu zadovoljni Mazraouijem, Sarrom, a ni našim Stanišićem.

PRIJE OSIJEKA Brekalo odradio prvi trening s Hajdukom: U izvrsnom je stanju

U ozbiljan trošak ove se zime nisu bacili ni inače rastrošni Saudijci i Englezi. Sve je bilo - kamilica. U Saudijsku Arabiju za nešto veći novac, točnije 23 milijuna eura stigao je tek 25-godišnji Renan Lodi koji je iz Marseillea preselio u Al Hilal. A Englezi? Čim kažemo kako je najveći transfer onaj izvjesnog Adama Whartona iz Blackburna u Crystal Palace, sve je jasno...

Najveći zimski transferi

10. Marcos Leonardo (Santos - Benfica) 18. mil eura

10. Cyril Ngonge (Verona - Napoli) 18 mil. eura

9. Arthur Vermeeren (Antwerp - Atletico Madrid) 18 mil. eura

8. Gabriel Moscardo (Corinthians - PSG) 20 mil. eura

7. Lucas Beraldo (Sao Paulo - PSG) 20 mil. eura

6. Adam Wharton (Blackburn - Crystal Palace) 21,1 mil. eura

5. Renan Lodi (Marseille - Al Hilal) 23 mil. eura

4. Ejlif Elmas (Napoli - Leipzig) 24 mil. eura

3. Radu Dragusin (Genoa - Tottenham) 25 mil. eura

2. Sacha Boey (Galatasaray - Bayern) 30 mil. eura

1. Vitor Roque (Atletico Paranaense - Barcelona) 40 mil. eura

Idi na 24sata

Komentari 4

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU4.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare