To je to što me zanima!

Ovo je čudesni hitac kojim je zlatna Sara ušla u povijest...

Nakon što je bacila novi hrvatski rekord i osvojila zlatnu olimpijsku medalju, Sara Kolak došla je do svog trenera Andreja Hajnšeka i zajedno s njim zaplakala od sreće
Vidi originalni članak

Hrvatska se jutros probudila s novim olimpijskim zlatom. I dok je većina domovine spavala, Sara Kolak donijela je hrvatskom sportu senzacionalnu zlatnu medalju u bacanju koplja. Ako smo od Sandre Perković i braće Sinković to očekivali, od Josipa Glasnovića priželjkivali, nadali se vaterpolistima, jedriličarima, Martinu Hrgoviću, o Sari Kolak malo je tko uopće i pričao prije odlaska u Riju.

No mlado čudo iz Ludbrega oduševilo je gledatelje i u kratkom vremenu Sara je postala ljubimica nacije, djevojka zbog koje navijači u domovini puste suzu i povjeruju da su čuda moguća. Simpatična, iskrena, emotivna, a sada i olimpijska pobjednica zbog koje će klinci u mjesecima koji slijede moliti roditelje da ih upišu na atletiku. 

A koliko je samo prepreka imala na svome putu do vrha, na putu da ispiše povijest hrvatskog bacanja koplja, povijest atletike i sporta u Hrvatskoj uopće. Da bi uopće mogla bacati na vrhunskoj razini trebalo joj je vrhunsko koplje, a kako za njega novca nije imala, kupila joj ga je njena velika prijateljica Sandra Perković.

Sad kada ima koplje, trebao joj je i vrhunski trener, a njega je 'pronašla' u Sloveniji. Andrej Hajnšek, kako ga Sara zove njen 'drugi otac', u Rio de Janeiru je sa slovenskom reprezentacijom, no bio je u prvom redu na Sarinom finalu i zajedno s njom ispisao povijest te briznuo u plač. Zna Andrej da je ovo i njegovo zlato, zna da dijelom pripada i njegovoj Sloveniji.

- Zahvalila bih se svom treneru koji sad plače kao nikad u životu. Zahvalila bih se svima, moja sparing partnerica mi je bila velika potpora. Hvala svima, Sandri, treneru i košarkašima koji su me ovdje bodrili - rekla je nakon zlata Sara.

Emocije su gadna stvar, preuzmu vas, naprave od vas čovjeka i nema druge nego im se prepustiti. I zato ćemo prafrazirati jednog hrvatskog veterana novinarstva, 'uživajte, skačite, plačite' uz video hica koji je hrvatskoj donio povijesnu medalju u bacanju koplja.

Anketa: Je li ovo najveća hrvatska senzacija u povijesti OI?

Idi na 24sata

Komentari 175

  • majamironoa 20.08.2016.

    Sportaši nam sami kupuju čamce, koplja pa što je ovo, a oni ko za inat drobe konkurenciju u Riu, Mateša olinjali cvikerašu makni se ili počni doživljavati ove sjajne mlaade ljude što nam diče domovinu u svjetu, jad ju političari truju, bravo i bravooooooo slatka djevojko

  • mikxer 19.08.2016.

    Žalostno je, da se Slovenci hvale da je medalja Slovenskog sjaja.Zanima me kad bi rukometaši Slovenci osvojilji zlatnu medalju, dali bi bila Črnogorskega sjaja. Oholi Slovenci dlaku mijenjaju ali čud nikako...

  • Planica 19.08.2016.

    Navijali sa svim srcem za nju i u Sloveniji jer to je osoba koja ruši nacionalne predrasude in zrači apsolutno pozitivnost kao naprimer Ivica Kostelič koji je jednako popularn i u Sloveniji i u Hrvatskoj bravo Sara

Komentiraj...
Vidi sve komentare