Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
239 komentara

Čudo iz Ludbrega! Fantastična Sara Kolak ima zlatnu medalju!

KAKVA SENZACIJA! Hrvatska atletičarka Sara Kolak (21) senzacionalno je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja bacivši 66,18. Pritom je ponovo srušila naš državni rekord

Athletics - Women's Javelin Throw Final
Foto: KAI PFAFFENBACH
239 komentara

Sjajna Sara Kolak (21) osvojila je senzacionalno zlatnu medalju u bacanju koplja. To je ujedno i naša deveta medalja u Riju. Nestvaran rezultat, ponovo je pao naš državni rekord u samo nekoliko dana, a Sari je za zlato bilo dovoljno 66,18m. Veliko se slavlje sprema u njenom Ludbregu...

>>> Sara ide Sandrinim stopama <<<

Sara je u Brazil stigla s najboljim osobnim rezultatom od 63.50m kojega je bacila početkom srpnja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i s kojim je osvojila brončano odličje.

>>> Mama, tata! Stiže vam zlato! <<<

Nadmašila veliku Špotakovu

U Riju je u trećoj seriji kvalifikacija prije dva dana bacila 64.30m za ulazak u finale gdje je taj domet popravila za još 1.88m. Prije početka ove sezone njezin najbolji rezultat u koplju bio je tek 57.79m što samo dodatno oslikava kakvo je čudo mlada Ludbrežanka izvela!

Zlato je ostvarila kroz hitac iz četvrte serije. Bacila je koplje fantastičnih 66,18 metara i niti jedna konkurentica nije mogla to dostići.

Srebro je pripralo Južnoafrikanki Sunette Viljoren (64,92m), a bronca ide Čehinji Barbori Špotakovoj koja je koplje bacila 64,80 metara. Špotakova je inače mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, no na put joj je stala impresivna Hrvatica.

Naša peta zlatna medalja u Riju

Time je Hrvatska stigla do drugog atletskog, a ukupno petog zlatnog odličja na Igrama u Rio de Janeiru, a među prvim čestitarima i ona koja joj je dobacila hrvatsku zastavu za pobjednički krug, bila je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

Athletics - Women's Javelin Throw Final | Autor: KAI PFAFFENBACH Foto: KAI PFAFFENBACH

Nakon super utorka i tužne srijede, Sara Kolak se uz Šimu Fantelu i Igora Marenića te hrvatske vaterpoliste, pobrinula za da 18. kolovoza 2016. godine postane jedan od najtrofejnijih dana u hrvatskoj olimpijskoj povijesti. 

Bacanje koplja (ž) - finale:
1. SARA KOLAK (HRV)        66.18 metara
2. Sunette Viljoen (JAR)     64.92
3. Barbora Špotakova (Češ)    64.80
4. Maria Andrejczyk (Polj)    64.78
5. Tatjana Haladovič (Bje)    64.60
6. Kathryn Mitchell (Aus)     64.36
7. Huihui Lyu (Kina)       64.04
8. Christina Obergfoell (Njem)  62.28
9. Flor Ruiz (Kol)        61,54
10. Madara Palameika (Lat)     60.14
11. Linda Stahl (Njem)       59.71
12. Christin Hussong (Njem)    57.70

KRONOLOGIJA

U prvoj je seriji bacila 60,89 metara što joj je omogućilo sedmo mjesto. Druga serija donosi hitac preko 62,95 metra što ju dovodi na petu poziciju.

Treća serija donosi hitac od 63 metra, dovoljno za šesto mjesto.

Međutim, u četvrtoj seriji bacila je nevjerojatnih 66,18 metara, srušila naš državni rekord i preuzela prvo mjesto!

Poslije četvrte serije imala je zlato u rukama, a Sunette Viljoen i Tatjana Kaladovič zaostajale su i nakon pete serije.

IMAMOOOOOOOO ZLATOOOOOO! Viljeon, uz Čehinju Špotakovu nisu uspjele baciti više od Kolak niti poslije finalne, šeste serije i tako je naša Sara došla do čudesne, senzacionalne zlatne medalje.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message