Obavijesti

Sport

Komentari 239

Čudo iz Ludbrega! Fantastična Sara Kolak ima zlatnu medalju!

Čudo iz Ludbrega! Fantastična Sara Kolak ima zlatnu medalju!
8

KAKVA SENZACIJA! Hrvatska atletičarka Sara Kolak (21) senzacionalno je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja bacivši 66,18. Pritom je ponovo srušila naš državni rekord

VIDEO

Sjajna Sara Kolak (21) osvojila je senzacionalno zlatnu medalju u bacanju koplja. To je ujedno i naša deveta medalja u Riju. Nestvaran rezultat, ponovo je pao naš državni rekord u samo nekoliko dana, a Sari je za zlato bilo dovoljno 66,18m. Veliko se slavlje sprema u njenom Ludbregu...

>>> Sara ide Sandrinim stopama <<<

Sara je u Brazil stigla s najboljim osobnim rezultatom od 63.50m kojega je bacila početkom srpnja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i s kojim je osvojila brončano odličje.

>>> Mama, tata! Stiže vam zlato! <<<

Nadmašila veliku Špotakovu

U Riju je u trećoj seriji kvalifikacija prije dva dana bacila 64.30m za ulazak u finale gdje je taj domet popravila za još 1.88m. Prije početka ove sezone njezin najbolji rezultat u koplju bio je tek 57.79m što samo dodatno oslikava kakvo je čudo mlada Ludbrežanka izvela!

Zlato je ostvarila kroz hitac iz četvrte serije. Bacila je koplje fantastičnih 66,18 metara i niti jedna konkurentica nije mogla to dostići.

Srebro je pripralo Južnoafrikanki Sunette Viljoren (64,92m), a bronca ide Čehinji Barbori Špotakovoj koja je koplje bacila 64,80 metara. Špotakova je inače mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, no na put joj je stala impresivna Hrvatica.

Naša peta zlatna medalja u Riju

Time je Hrvatska stigla do drugog atletskog, a ukupno petog zlatnog odličja na Igrama u Rio de Janeiru, a među prvim čestitarima i ona koja joj je dobacila hrvatsku zastavu za pobjednički krug, bila je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

Athletics - Women

Nakon super utorka i tužne srijede, Sara Kolak se uz Šimu Fantelu i Igora Marenića te hrvatske vaterpoliste, pobrinula za da 18. kolovoza 2016. godine postane jedan od najtrofejnijih dana u hrvatskoj olimpijskoj povijesti. 

Bacanje koplja (ž) - finale:
1.  SARA KOLAK (HRV)               66.18 metara
2.  Sunette Viljoen (JAR)          64.92
3.  Barbora Špotakova (Češ)        64.80
4.  Maria Andrejczyk (Polj)        64.78
5.  Tatjana Haladovič (Bje)        64.60
6.  Kathryn Mitchell (Aus)         64.36
7.  Huihui Lyu (Kina)              64.04
8.  Christina Obergfoell (Njem)    62.28
9.  Flor Ruiz (Kol)                61,54
10. Madara Palameika (Lat)         60.14
11. Linda Stahl (Njem)             59.71
12. Christin Hussong (Njem)        57.70

KRONOLOGIJA

U prvoj je seriji bacila 60,89 metara što joj je omogućilo sedmo mjesto. Druga serija donosi hitac preko 62,95 metra što ju dovodi na petu poziciju.

Treća serija donosi hitac od 63 metra, dovoljno za šesto mjesto.

Međutim, u četvrtoj seriji bacila je nevjerojatnih 66,18 metara, srušila naš državni rekord i preuzela prvo mjesto!

Poslije četvrte serije imala je zlato u rukama, a Sunette Viljoen i Tatjana Kaladovič zaostajale su i nakon pete serije.

IMAMOOOOOOOO ZLATOOOOOO! Viljeon, uz Čehinju Špotakovu nisu uspjele baciti više od Kolak niti poslije finalne, šeste serije i tako je naša Sara došla do čudesne, senzacionalne zlatne medalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...