Obavijesti

Sport

Komentari 175

Ovo je čudesni hitac kojim je zlatna Sara ušla u povijest...

Ovo je čudesni hitac kojim je zlatna Sara ušla u povijest...
10

Nakon što je bacila novi hrvatski rekord i osvojila zlatnu olimpijsku medalju, Sara Kolak došla je do svog trenera Andreja Hajnšeka i zajedno s njim zaplakala od sreće

VIDEO

Hrvatska se jutros probudila s novim olimpijskim zlatom. I dok je većina domovine spavala, Sara Kolak donijela je hrvatskom sportu senzacionalnu zlatnu medalju u bacanju koplja. Ako smo od Sandre Perković i braće Sinković to očekivali, od Josipa Glasnovića priželjkivali, nadali se vaterpolistima, jedriličarima, Martinu Hrgoviću, o Sari Kolak malo je tko uopće i pričao prije odlaska u Riju.

No mlado čudo iz Ludbrega oduševilo je gledatelje i u kratkom vremenu Sara je postala ljubimica nacije, djevojka zbog koje navijači u domovini puste suzu i povjeruju da su čuda moguća. Simpatična, iskrena, emotivna, a sada i olimpijska pobjednica zbog koje će klinci u mjesecima koji slijede moliti roditelje da ih upišu na atletiku. 

A koliko je samo prepreka imala na svome putu do vrha, na putu da ispiše povijest hrvatskog bacanja koplja, povijest atletike i sporta u Hrvatskoj uopće. Da bi uopće mogla bacati na vrhunskoj razini trebalo joj je vrhunsko koplje, a kako za njega novca nije imala, kupila joj ga je njena velika prijateljica Sandra Perković.

Sad kada ima koplje, trebao joj je i vrhunski trener, a njega je 'pronašla' u Sloveniji. Andrej Hajnšek, kako ga Sara zove njen 'drugi otac', u Rio de Janeiru je sa slovenskom reprezentacijom, no bio je u prvom redu na Sarinom finalu i zajedno s njom ispisao povijest te briznuo u plač. Zna Andrej da je ovo i njegovo zlato, zna da dijelom pripada i njegovoj Sloveniji.

- Zahvalila bih se svom treneru koji sad plače kao nikad u životu. Zahvalila bih se svima, moja sparing partnerica mi je bila velika potpora. Hvala svima, Sandri, treneru i košarkašima koji su me ovdje bodrili - rekla je nakon zlata Sara.

Emocije su gadna stvar, preuzmu vas, naprave od vas čovjeka i nema druge nego im se prepustiti. I zato ćemo prafrazirati jednog hrvatskog veterana novinarstva, 'uživajte, skačite, plačite' uz video hica koji je hrvatskoj donio povijesnu medalju u bacanju koplja.

Anketa: Je li ovo najveća hrvatska senzacija u povijesti OI?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...