To je to što me zanima!

'Ovo je ludo': Dragić je pokazao fotku Dončića koja ga fascinira

I dok se generacija Dončića smijenila pa je sin naslijedio oca, Goran je ostao i dalje prisutan. Nakon finala Dragić je novinarima otkrio fotografiju staru deset godina
Vidi originalni članak

Prije točno deset godina Luka Dončić (18) krenuo je u Olimpijinu školu košarke. Nakon samo 16 minuta maknuli su ga s parketa.

- Mali, ti ovdje ne možeš igrati, ideš ti kod starijih dječaka - rekao je trener.

Samo 16 minuta bilo je dovoljno Gregi Brezovcu da prepozna talent u Luki Dončiću i pošalje ga u “napredni razred”.

Deset godina poslije Luka je kao ponajbolji igrač svoje Slovenije stigao do europskog trona briljirajući zajedno s Goranom Dragićem, najboljim igračem Eurobasketa.

S njegovim ocem Sašom razgovarali smo prošli tjedan.

- Luka je košarkaški fanatik. Znate, išao je stalno sa mnom na utakmice i strpljivo je čekao vrijeme između četvrtina i poluvremena kako bi uzeo loptu i šutirao dok mi ponovno ne počnemo igrati - otkrio nam.

Saša Dončić bivši je reprezentativac Slovenije i danas trener tamošnje KD Ilirije u kojoj je karijeru započeo baš Goran Dragić 2003. koji se preko Olimpije i Baskonije otisnuo do NBA-a. 

Igrao je Goran za Sunse u dva navrata, pokušao u Rocketsima da bi od 2015. završio u Miami Heatu. Luka bi mogao tim putem - danas je u madridskom Realu i predviđa mu se čak da bi mogao u dogledno vrijeme postati prvi pick na NBA draftu!

I dok se generacija Dončića smijenila pa je sin naslijedio oca, Goran je ostao i dalje prisutan. Nakon finala Dragić je novinarima otkrio fotografiju na koju je ponosan.

- Dođite, pokazat ću vam jednu fotku. Nevjerojatno je, ludo - počeo je Goran pa pokazao fotografiju na kojoj su rame uz rame Saša Dončić i on prije deset godina. Bilo je to dok su bili suigrači u dresu Union Olimpije.

Veteran Saša (34) čuvao je leđa golobradom mladiću.

Deset godina poslije, Dragić je vratio istom mjerom. Dašak sportske romantike...

Na istom parketu u istoj momčadi košarkašku lekciju cijeloj Europi očitavaju Slovenci predvođeni Dragićem koji pod svojim okriljem čuva 'malog' Luku, tek punoljetnog mladića monstruoznih mogućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Exterminator 19.09.2017.

    Vratite Piranski zaljev prvo ! Jbo vas Cerar

  • Jacky71 18.09.2017.

    Treba cestitati obadvojima na dobroj kosarci,nije da obozavam ni jedne ni druge ali treba se priznati igraju se kosarku.Slovenci se nisu raspali 3-4 min.do kraja kada su Srbi i poveli i to je bilo psiholoski jako bitno znajuci da su im dva najbolja igraca cijeli turnir ozlijeđeni i tu moram opet uzeti nase u usporedbu da sam siguran da bi se ukenjali i izgubili bi 10 razlike.Cast samo Babi covjek odskace za 3 klase iznad svih.Janezima cestitke na zlatu.zasluzeno.A Srbi neka ne kmece na suđenje i neka sportski cestitaju boljem u finalu sa ovom drugom ekipom su ostvarili i vise nego moguce i ocekivano.

  • za5ko 18.09.2017.

    Mi smo izmedju zlatne i srebrne medalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare