To je to što me zanima!

Ovo je novi osvajač Zlatne lopte? Otkrio obiteljski prijatelj

Nominirani su Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne, Rodri, Vinicius, no bitka bi se trebala voditi između Lea Messija i Erlinga Haalanda
Vidi originalni članak

Dodjela Zlatne lopte za ovu godinu bit će upriličena 30. listopada u Théâtre du Châtelet u Parizu, no čini se da nećemo morati pričekati do tada kako bismo saznali osvajača. Njegovo ime je navodno već procurilo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Službeno je. Leo Messi osvaja Zlatnu loptu 2023. Osma Zlatna lopta sigurno mu je posljednja. Danas mu je rečeno - objavio je na Twitteru Alessandro Dossetti, Argentinčev obiteljski prijatelj.

Je li to samo njegova želja ili je stvarno toliko dobro upućen u ovakvu informaciju, doznat ćemo za 16 dana u Parizu. No, kako god bilo, mnogi se slažu da je Messi glavni kandidat za Zlatnu loptu.

Premda je na ljeto preselio u Inter Miami i oprostio se od vrhunskog nogometaš, jedan od najvećih u povijesti svoj posao je dovršio u prosincu prošle godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo, jedini trofej koji mu je nedostajao. Upravo je to, smatraju mnogi, glavni argument zašto će argentinski genijalac osvojiti osmu Zlatnu loptu. U Kataru je zabio sedam golova, asistirao triput i ponio nagradu za najboljeg igrača. Za PSG je utrpao 21 gol i asistirao 20 puta u 41 utakmici.

Nominirani su Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne, Rodri, Vinicius, no najveći konkurent za nagradu mu je Erling Haaland koji je zabio nestvarna 52 gola u 53 utakmice za Manchester City, no njegovo vrijeme na pozornici Théâtre du Châteleta će tek doći. Kao što su Cristiano Ronaldo i Leo Messi godinama vodili tešku bitku za najboljeg na svijetu, mnogi vjeruju da će njihovi nasljednici postati Haaland i Kylian Mbappe.

Argentinac je prvu Zlatnu loptu osvojio 2009. godine, od tada se svake godine izmjenjivao s Ronaldom, a ako i ove godine osvoji osmu nagradu, teško će ga itko stići. Portugalac će imati tri manje. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • sinke1 14.10.2023.

    Simpatičan mladić ovaj Haaland...

  • Ongo Gablogian 14.10.2023.

    Šta je sa slikom

  • bedak11 14.10.2023.

    Ako messi osvoji, to ce bit jos veca prevara nego svjetsko prvenstvo, tako da sigurno osvaja

Komentiraj...
Vidi sve komentare