Obavijesti

Sport

Komentari 40

Ovo je novi osvajač Zlatne lopte? Otkrio obiteljski prijatelj

Ovo je novi osvajač Zlatne lopte? Otkrio obiteljski prijatelj

Nominirani su Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne, Rodri, Vinicius, no bitka bi se trebala voditi između Lea Messija i Erlinga Haalanda

VIDEO

Dodjela Zlatne lopte za ovu godinu bit će upriličena 30. listopada u Théâtre du Châtelet u Parizu, no čini se da nećemo morati pričekati do tada kako bismo saznali osvajača. Njegovo ime je navodno već procurilo.

Pokretanje videa...

Evo što Ronaldo i Messi jedu 01:29

- Službeno je. Leo Messi osvaja Zlatnu loptu 2023. Osma Zlatna lopta sigurno mu je posljednja. Danas mu je rečeno - objavio je na Twitteru Alessandro Dossetti, Argentinčev obiteljski prijatelj.

Je li to samo njegova želja ili je stvarno toliko dobro upućen u ovakvu informaciju, doznat ćemo za 16 dana u Parizu. No, kako god bilo, mnogi se slažu da je Messi glavni kandidat za Zlatnu loptu.

KATAR 2022 - Argentina podigla zlatni pokal Svjetskog nogometnog prvenstva

Premda je na ljeto preselio u Inter Miami i oprostio se od vrhunskog nogometaš, jedan od najvećih u povijesti svoj posao je dovršio u prosincu prošle godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo, jedini trofej koji mu je nedostajao. Upravo je to, smatraju mnogi, glavni argument zašto će argentinski genijalac osvojiti osmu Zlatnu loptu. U Kataru je zabio sedam golova, asistirao triput i ponio nagradu za najboljeg igrača. Za PSG je utrpao 21 gol i asistirao 20 puta u 41 utakmici.

KATAR 2022 - Argentina nakon penala s Francuskom osvojila titulu svjetskog prvaka

Nominirani su Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne, Rodri, Vinicius, no najveći konkurent za nagradu mu je Erling Haaland koji je zabio nestvarna 52 gola u 53 utakmice za Manchester City, no njegovo vrijeme na pozornici Théâtre du Châteleta će tek doći. Kao što su Cristiano Ronaldo i Leo Messi godinama vodili tešku bitku za najboljeg na svijetu, mnogi vjeruju da će njihovi nasljednici postati Haaland i Kylian Mbappe.

UEFA Super Cup - Manchester City v Sevilla

Argentinac je prvu Zlatnu loptu osvojio 2009. godine, od tada se svake godine izmjenjivao s Ronaldom, a ako i ove godine osvoji osmu nagradu, teško će ga itko stići. Portugalac će imati tri manje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika